4 вересня 2021 09:04
8

Андрей ВОРОБЕЙ: "Пусть Зинченко не обижается, но сборная ничего не потеряла"

Після невдалого матчу в Казахстані (2:2) сьогодні збірна України спробує дома дати бій чинним чемпіонам світу команді Франції у відбірковому турнірі ЧС-2022. Про минулу гру в Нур-Султані та майбутню в Києві bookmaker-ratings.com.ua розповів колишній нападник «синьо-жовтих» Андрій Воробей.


— Андрію, які думки вас відвідали після фінального свистка в Казахстані?


— Дуже багато питань, але не до тренерського штабу, а до гравців. Не в образу збірній Казахстану, але її однозначно потрібно обігравати. Напевно, знову був не наш день. Мати стільки моментів і зіграти 2:2 — це нонсенс. Як можна пропускати такі голи на останніх секундах? Якщо не реалізуєш таку кількість гольових моментів, то обов’язково пропустиш. Так і сталося.


— У чому головна причина такого результату?


— Потрібно наполегливо продовжувати працювати над реалізацією гольових моментів. У нас атакувальна збірна, але катастрофічно погана реалізація. У збірної України футболісти хорошого рівня, проте мені здалося, що деякі наші лідери не повністю віддавалися в минулій грі. Послугу робити не потрібно, а потрібно виходити на поле і гарувати. Той же Зінченко і Малиновський не показали тієї гри, яку від них чекають. Чесно, я не згоден з тим, що Зінченко став найкращим гравцем поєдинку. Я б теж міг віддавати левову частку передач назад. Від Олександра чекають набагато більшого в атаку. У «Манчестер Сіті» і «Аталанті» вони собі такого не дозволяють. А от на відміну від них той же Андрій Ярмоленко виступив на хорошому рівні. Це дійсно був лідер колективу.


— В минулому турі й Франція втратила очки. Тепер для нас ключовим стає матч проти команди Дідьє Дешама?


— Я б не сказав. Кожна гра, незважаючи на суперника, дуже важлива. На мій погляд, вже зараз можна сказати, що збірній України складно буде пробитися на чемпіонат світу. А що стосується поєдинку з Францією, то тут багато чого буде залежати від нашого налаштування, чи зможуть футболісти забути про цю осічку в Казахстані, яка, напевно, довго буде сидіти скалкою в серцях вболівальників.


У матчі з Казахстаном у збірної України, як я говорив, було багато моментів, але рівень цього суперника нижче середнього, тому рівнятися на цю гру не варто. У поєдинку з французами буде все по-іншому і будуть зовсім інші швидкості. Дай бог, щоб наш тренерський штаб зробив правильні висновки і налаштував команду на сильну гру. Гадаю, нам потрібно буде багато захищатись.


— Відсутність Кіліана Мбаппе збільшує шанси українців на позитивний результат?


— Давайте дивитися правді в очі. Навіть за відсутності цього футболіста у французів є кому задавати тон в атаці. Це Карім Бензема, Антуан Грізманн. Так, Мбаппе — це топ, але в атаці я б віддав перевагу тому ж Бензема, який може з напівмоменту зробити гол. У збірної Франції набагато вища конкуренція в команді, не дарма ж вони чемпіони світу.


— А у збірної України через перебір карток буде відсутній Зінченко…


— Нехай Олександр на мене не ображається, але в даній ситуації наша команда нічого не втратить. Можливо, він не в найкращій формі, але знову ж таки, від Зінченка варто було чекати набагато більшого в поєдинку з Казахстаном.


— Яким буде ваш прогноз на майбутній поєдинок?


— Я дуже буду переживати за збірну України і її тренерський штаб, на який за останні дні вилилося багато необґрунтованої критики. Я дуже сподіваюся, що Олександру Петракову зі своїми підопічними вдасться довести силу нашої команди. Я розумію, що виграти буде вкрай складно, але навіть нічийний результат — 0:0 або 1:1 був би для нас непоганим підсумком.

Зина-Малина как инородные тела в сборной. Приехали мячик попинать
А з якого переляку від Зіни чекати чогось більшого, коли його тулять грати в центрі, а він п'ятий сезон в клубі грає лівого захисника. Матч зі Шведами показав де Зіні найкомфортніше грати, і де від нього користі найбільше. А за передачі назад, вони були бо Зіна чи не єдиний хотів зберігати м'яч під контролем, що він прекрасно робить в Ман Сіті. Але ж ні в другому таймі замість того, щоб заганяти казахів без м'яча, нащось віддали їм м'яч, за що і поплатилися, зате Петраков з гордістю заявляв, що контроль заради контролю не потрібен, але в матчі з Казахстанос той контроль ради контролю був найпотрібніший.
Ну, если сборная должна играть стабильно на уровне УПЛ, то да - Зинченко тут лишний
Я абсолютно згідний з характеристикою гри Зінченка і Малиновського. Я рахую їх хорошими футболістами ,а чому вони погано грають за збірну я не розумію
Сховати
А кто же тогда играет хорошо?) Если взять новый отбор и ЧЕ - сборная ни разу не показала стабильную игру на протяжении всего матча, чтобы сказать, что кто-то из игры выпал или кто-то показал плохую игру. Просто все ожидают от Малины и Зины сверхъестественного по причинам их легионерства)) А на самом деле при чем тут они, если вся сборная тупит
Сховати
Олег, да я ожидаю от Малины... он может как и ударить по воротам так и пас кинжальный отдать, но вот что ожидать от лавочника-защитника Зинченко, я просто не знаю. Бревно-бревном, и как этот буратино умудряется стать лучшим в сборной - загадка. Хосе хорошо научил набирать баллы а как игрок он пустое место
Сховати
FcDK, ну, не пустое, но пользы с казахами от него было очень мало и кто его признал лучшим - загадка.
Лучшим был Ярмола. Жаль что у него физика слабая, был бы еще лучше. А вообще непонятно что у него с физикой. Один рывок - и уже задыхается.
Сховати
возраст