3 вересня 2021 17:35
7

Александр ПЕТРАКОВ: "Команда помогла Караваеву. Он чувствует себя хорошо, мы на него рассчитываем"

Прес-конференція в.о. головного тренера збірної України Олександра Петракова напередодні зустрічі відбору ЧС-2022 з Францією.


- Хто замінить Олександра Зінченка, і наскільки ця втрата болюча?


- Є кому замінити Зінченка. Це картки, вони зараз підуть у всіх команд, всі будуть пропускати ігри. А ким? Завтра побачите.


- Що Ви сказали гравцям після гри з Казахстаном?


- Що все попереду. Не треба засмучуватися, а грати далі, треба вигравати у Франції.


- У матчі з Казахстаном Ви замінили Романа Яремчука. Як він почуває себе наразі?


- Я з ним спілкувався на обіді. Все добре, почувається він добре. Він готовий грати завтра у повну силу.


- В якому фізичному стані Зубков, Степаненко та Харатін? Чи зможуть вони вийти з перших хвилин?


- Зможуть вийти. Степаненко почувається добре, тренується в повну силу. Він буде завтра грати. Зубков теж може грати. Харатін почувається добре. Гарний настрій, підписав контракт з "Легією". Все в нього добре. Завтра побачимо.


- Багато списів полетіло у бік Караваєва. Який у нього психологічний стан?


- Так, багато полетіло стріл. Це футбол - командний вид спорту. Всі помиляються. Запам'ятайте таке поняття як ланцюг помилок, що призводить до взяття воріт. Він багато відіграв за збірну, дуже допоміг. Все буває у футболі. Команда теж допомогла йому, щоб він відійшов від цього стану. Зараз він почуває себе вже добре, ми на нього розраховуємо. Рухаємось далі.


- Чи боїться Україна грати з Францією? Адже Франція не може виграти чотири матчі, ще й Мбаппе не приїхав.


- Ми також не можемо виграти ці матчі. А Мбаппе - це чудовий футболіст, зірка світового рівня. Але я думаю, що у Франції є ким його замінити. Завтра побачимо.


- Як команда відреагувала на Ваші відкриті гострі слова після матчу?


- Зайшов, нічого погано не сказав їм. Підбадьорив, сказав, що у нас ще є гра. Треба грати у футбол і нікого не боятися. Вони - такі ж люди, як і ми, тільки французи. Вони жаб їдять, ми - ні. Все (посміхається - прим.).


- Зараз Ви вперше тренуєте дорослу команду. Можете пояснити, в чому головна різниця, і чи відкрили Ви щось для себе у такому віці?


- Різниця є. Я вже побачив. Молоді хлопці слухали мене з відкритим ротом. Тут трішки інакше. Треба інший підхід, вони вже титуловані гравці. Я спілкуюсь з ними багато. Чесно скажу, вони мені дуже допомагають. Важкувато, але все потрохи йде.


- Складається така тенденція, що трохи не вистачає свіжості та витривалості.


- Так, я теж побачив, що не вистачає трохи свіжості. 28 і 29 хлопці грали, переліт, синтетичне поле - важко було. Я сам побачив, що на 70-й хвилині хлопці втомилися. Перший тайм мені дуже сподобався, а у другому побачив, що "підсіли". Це було.

Я много чего написал, а позже просто стёр.
Хотел бы кто-то тренировать Сборную? Почти у любого футболиста или тренера думаю такая мечта, не говоря уже о нас))
Поступило такое предложение? - Конечно, Да.
Петраков думал, что эти ребята на него будут смотреть как молодежка? Да, чушь это всё. Человек просто кайфует, что тренирует Сборную, а результат уже как будет. Он и так знал, что временный. И сколько шума было вокруг него, мол Павелко его игнорирует, не дал продолжать работать с молодежкой, приезжали журналисты креативили с ним контент. А что в итоге? Павелко - хороший, дал же шанс, так получается.

По матчу с казахами: через призму серости смотрел этот матч, и честно было плевать сколько моментов у наших будет (забьют, создадут), но напугало совсем другое - это защита, она... практически отсутствует. Петраков якобы строгий, и если следовать его логики, то в матче с Францией должны отсутствовать Пятов и Караваев. Но, в этом интервью уже идет речь про ланцюг, а значит уже несколько людей виноваты в пропущенных голах, а тем самым ответственность рассеялась/поделилась, и эти люди снова будут в старте.
Пусть удивит?!
То что Караваев не игрок было ясно ещё по матчам с Люксембургом. То как его таскал Родригес - это было что- то. Даже человек не сведущий в футболе понял бы, что правого защитника в матче с Казахстаном нужно ещё в перерыве менять , но у тренеров наверное другое видение игры.
Не Петраков, а какой-то Петросян)
"Вони - такі ж люди, як і ми, тільки французи. Вони жаб їдять, ми - ні".
Гениально...
Сховати
Konstantin, может так и к лучшему. Противно смотреть на тренеров, которые обнимаются с соперниками, проиграв при этом.
Сховати
супервася, Тут разные вещи)
Обниматься после поражений - гадко.
Но и такие шуточки на уровне пятиклассника... Не говорит ли это о его интеллекте?
Konstantin, Он просто "сказочный д........"
Що Ви сказали гравцям після гри з Казахстаном?
Що все попереду. Не треба засмучуватися, а грати далі, треба вигравати у Франції.
звучить смішно після казахів