3 серпня 2021 16:46
13

Николай НЕСЕНЮК: "Шевченко увидел глубоко спрятанный талант Судакова, а тот даже не попадает в заявку "Шахтера"

Рішення Андрія Шевченка залишити посаду тренера збірної України не здивувало. Таке з ним траплялося. Влітку 2012‑го футболіст національної команди та київського "Динамо" став обличчям нашвидкуруч склепаної партії "Вперед Україна!", яку очолила Наталія Королевська. У незручному становищі опинилися керівники футбольної федерації та "Динамо". Про те, що Шевченко вже не футболіст, вони дізналися з преси.


Зараз подібна ситуація. Байки про контракт тренера з футбольною асоціацією, який несподівано закінчився в ніч на неділю, не смішні. Сотню разів до цього нам повідомляли, що тренерський штаб працюватиме за контрактом до завершення Кубка світу-2022.


Чиновникам Української асоціації футболу потрібно викручуватися з некрасивої ситуації


Найімовірніше, Андрій отримав спокусливу пропозицію з-за кордону. Зробити вигляд, що нічого не сталося, як 2012 року, не вийшло. Мусив офіційно піти. Щоправда, повідомлення про звільнення в соцмережі іноземною мовою не відповідає трудовому законодавству України. Чинов­никам Української асоціації футболу потрібно викручуватися з некрасивої ситуації, в яку їх поставив Шевченко. Такий він уже є.


Рішення стосовно нового тренера ухвалюватиме президент УАФ Андрій Павелко. Невідомо, чим керуватиметься. Очевидно, кращої за Сергія Реброва кандидатури не існує. І не тому, що, за чутками, він уже домовився з Павелком.


На відміну від Шевченка Ребров пройшов справжню тренерську школу. Починав у "Динамо" одним із численних асистентів наставника, а потім двічі привів команду до чемпіонського титулу. Невипадковість успіху довів в Угорщині – зробив тамтешній "Ференцварош" чемпіоном тричі. І вивів команду до Ліги чемпіонів.


Андрій отримав спокусливу пропозицію з-за кордону


Андрію Павелку слід умовити Реброва залишити заради збірної фінансово вигідну посаду тренера нікому не відомої арабської команди. Мотивом будуть не гроші – до націо­нальної збірної кличуть не всіх!


Попередники практично не залишили новому тренеру збірної шансів на вихід до фінального етапу Кубка світу. Можна лише повторити "подвиг Фоменка", який очолив команду після Блохіна і практично з безнадійної ситуації вивів її у плейоф, де ми поступилися французам.


Чи реально це зробити Реброву або комусь іншому? Перемагати Фінляндію, Казахстан та Боснію українці зобов'язані. Нічого складного – треба тільки не тягнути до команди невідомо кого. Навесні Шевченко зненацька почав випускати на поле футболіста Судакова, побачивши в ньому глибоко захований талант. Нині гравець не потрапляє навіть до заявки на останні матчі "Шахтаря" в чемпіонаті України. І це лише один із прикладів "видатної" роботи тренерського штабу. Якщо такого не робити, шанси на друге місце і плейоф у нас зберігаються.


Навіть якщо збірну очолить найкращий тренер світу, все вирішуватиме клас наших футболістів. Він зараз такий, що розраховувати на чемпіонські титули не доводиться. Головне – працювати на совість. А коли прощатися, то робити це належно. По-­українському, а не по-англійському.


Перемагати Фінляндію, Казахстан та Боснію команда зобов'язана


Якщо Андрій Шевченко очолить клуб, то на посаді навряд утримається довше, ніж до наступної весни. Потім матиме два варіанти – або чекати пропозицій, як із 2014‑го робить Олег Блохін, або піти у футбольні функціонери й там використовувати свою заслужену всесвітню славу. Раджу Шевченкові другий. Нехай порадиться про це зі своїм кумом Андрієм Павелком.

Балдею, какой-то ноунейм решил "радити" Шеве. Я, конечно, понимаю, что благодаря имени Шеве, часть людей прочтет этот бред, и фамилию ноунейма, которая без упоминания Шевы никому не нужна. Я вот в их число попал. А так - своеобразная благодарность тренерскому штабу за игры на равных с грандами - Португалия, Испания, Франция. Это при нынешнем-то уровне чемпионата. 1/4 финал - тоже не достижение для ноунейма. Мерзость.
И найдёт Шевченко новый клуб,и заберёт с собой Судакова,да как заиграет его новая команда-всем на зависть.
Последний абзац ну прям Нострадамус. Всё он знает уже. Его же словами у Несенюка "глибоко захований талант". Всё же Шева не Блохин, это типажи совершенно разные. Не думаю, что нынешний Шева, полезет в какой-то омут с головой, как с той же партией.
Знову якась несенітниця
Негативна стаття. Стосовно Судакова, то тут має буть більше питань до клубу Шахтар, ніж до Шеви, чому молоді перспективні гравці маринуються на лавці. В цьому плані Динамо куди більше імпонує.
Тільки згадайте, що про Реброва глворили, він не тренер, то все Ріанчо і тому подібне. Зараз те саме про Шеву співають.
Про Судакова понравилось...
Сховати
pochty-svoy, а зря, в тех играх что он выходил, он реально усиливал игру, в отличии от того же голденбоя.
Сховати
Суповой набор, в одной игре- более-менее, а потом- НИ О ЧЕМ! Просто ( пока) это далеко не уровень СБОРНОЙ УКРАИНЫ!!!
Сховати
pochty-svoy, да норм игрок, еще молодой, но это будущее.

А в сборной такие деревянные присутствовали, что ой-йо-йой... И ничего, тишина...
Сховати
DK_1975_1986, и я ж про то, что деревянные присутствовали
pochty-svoy, колись Шевченко так само побачив глибоко захований талант Яремчука, але хто тепер про це зараз згадає.
Сховати
Повний Капець, я ж только ,,за". Но пока вообще не впечатлил