6 вересня 2010 12:50
13

Нововведения от Коллины

У суботу, 4 вересня, куратор системи суддівства в професійному футболі України П’єрлуїджі Колліна провів чергову зустріч з арбітрами Прем’єр-ліги. Метою зібрання було надання рефері спеціального технічного обладнання, яке сприятиме покращенню їхньої роботи.

Результати тестування

Нагадаємо, що на початку серпня наші елітні судді пройшли спеціалізоване тестування в Національному університеті фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ). Перевірка вказала на різний рівень можливостей арбітрів, однак, за словами Колліни, ця ситуація є цілком закономірною. Адже різниця у віці між деякими з них сягає п’ятнадцяти років.

Втома − причина помилок

«Важливо, щоб кожен суддя чітко уявляв собі свій фізичний стан і з огляду на нього вибудовував подальший тренувальний процес, − пояснював Колліна. − Належним чином підготувавшись до гри і перебуваючи у гарній формі, ви істотно зменшите вірогідність помилок, котрі нерідко стають наслідками втоми».

Індивідуальні показники

Кожному арбітру була надана персоналізована програма підготовки, вирахувана і створена для нього на основі розробок фахівців НУФВСУ та індивідуальних характеристик, отриманих під час серпневих тестів. Якість та об’єм виконаних завдань контролюватимуться спеціальним обладнанням − годинником та датчиком, що кріпиться до грудної клітини.

Збір інформації

Ці сучасні пристрої, які також були роздані суддям, робитимуть кардіограму і навіть фіксуватимуть відстань, яку долатимуть рефері при виконанні необхідних вправ. Отримана таким чином інформація буде відіслана технічним експертам, а далі, після відповідної комп’ютерної обробки, потраплятиме безпосередньо до П’єрлуїджі Колліни. Зрештою куратор робитиме висновки щодо рівня готовності своїх підопічних та їхньої сумлінності на тренуваннях.

Поради куратора

Аби протестувати нове обладнання, арбітри провели годинне заняття на полі навчально-тренувального комплексу імені Віктора Баннікова, де отримали додаткові роз’яснення фахівця НУФВСУ щодо використовування годинників та датчиків. Зі свого боку Колліна, який уважно стежив за роботою суддів, надавав їм корисні поради, спрямовані на покращення ефективності тренувального процесу.

Модифіковані прапорці

Наостанок кожен з 24-х служителів Феміди, що працюють на матчах Прем’єр-ліги, отримав від італійця набір з двох обладнаних електричними пристроями прапорців, призначених для лайнсменів. Відтепер асистенти привертатимуть увагу арбітра не лише відмашками, але й радіосигналами, котрі надсилатимуть за допомогою кнопки на прапорці. Суддя ж у полі не матиме потреби постійно тримати у полі зору своїх помічників − про їхні дії йому миттєво сповіщатиме датчик, прикріплений на передпліччі.  

В очікуванні призначення

«Отже ми зробили ще два кроки, спрямовані на покращення вашої роботи, − звернувся наприкінці зустрічі П’єрлуїджі Колліна до своїх підопічних. − Ви отримуєте можливість здійснювати правильну фізичну підготовку до матчів, а під час гри зможете більш уважно стежити за тим, що відбувається на полі». Арбітри вже готуються до наступних випробувань. Ті з них, хто працюватиме на матчах чергового туру Прем’єр-ліги, отримають відповідні призначення у понеділок, 6 серпня.
 

Неплохо) начало захватывает)
Браво, Коллина!
КОЛИННА - респект)))
Я думаю такими вот мерами можно будет быстро вычислить, кто из судей действительно случайно ошибается (усталость в том числе), а кто специально играет не по правилам!
Сховати
Да,Shunya, к сожалению это не так. Я не вижу связи между хорошей формой арбитра и честным судейством. Разве что, он быстрее после матча за "взяткой" прибежит!!! Хоть в попу ему датчик вмонтируй - если ему до матча ему сказали свистеть в одну сторону тут ни тех.новинки, ни физ.тесты не помогут! Поэтому еще раз говорю НЕ С ЭТОГО НАДО НАЧИНАТЬ!
Сховати
пенять на судейство удел ущербных и цыган
Колина уважаемый человек, чей профессионализм не вызавает сомнения. Я думаю ему лучше знать с чего начинать и если дальше нужно будет, он сделает следующие шаги
Вы наверное не поняли. Я имел ввиду, что после "тех.усовершенствований" отмазки типа...ой не заметил, ой не успел, ой простите, не подумал... уже не пройдут. Хотя конечно мне сложно судить, каким образом рефери пытаются объяснить (в своем кругу) свои ошибки. И пытаются ли вообще.
Сховати
Я отвечал на пост OLEG_K
Олег, начинать надо с малого. Все Колина правильно делает. Вот представте себе ситуацию. Назначили его на должность куратора и через две недели он заявил что за два тура, тобишь 16 игр поймал на гарячем 6 арбитров (та даже одного). Где бы был сейчас Колина? Правильно в Италии. Погнали бы его наши клубы в шею. Ибо не привыкле, не умеют, не хотят играть по другому.
нововведения разумные! Но думаю надо начинать не с этого! Да,очевидно, что многие судьи недостаточно профессиональны. Но главное их "стимулируют" за "нужное" судейство - именно это надо искоренить! Поэтому, то, что многие корректно называют "судейские ошибки" - на самом деле наглые сознательные действия, просто доказать это практически невозможно.
Сховати
+100!!!
Вот уровень!!! спасибо за ЭТО!