17 серпня 2023 22:54
5

"Динамо" - "Аріс" 2:1, за пен. 6:5. Звіт про матч. Грецький бар'єр пройдено

Після мінімальної поразки тижневої давності в Греції "Динамо" грало матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій з "Арісом" у Бухаресті.


Порівняно з першою зустріччю у стартовому складі "біло-синіх" відбулося три зміни. Замість травмованого Попова у центрі оборони вийшов Дячук. Волошин на лiвому фланзі замінив Кабаєва, а на вiстрi атак команди замість Беніто з'явився Ванат.


Як і передбачалося, динамівці активно розпочали поєдинок, притиснувши суперника до його штрафного майданчика. Але результатом тиску підопічних Луческу став лише вкрай неточний дальній удар у виконанні Сидорчука на 7-й хвилині.


Киянам було не відмовити у бажанні якнайшвидше відкрити рахунок у матчі, щоб полегшити собі підсумкове завдання. Заважав зайвий поспіх, через що дії "Динамо" попереду часто мало дещо хаотичний характер з елементами браку.

"Біло-сині" багато часу проводили на половині поля "Аріса", а також у безпосередній близькості до його штрафного майданчика, ось тільки воротам гостей зовсім не загрожували. Греки, у свою чергу, добре вiдчували себе у захисних діях.


На 25-й хвилині у гру вперше вступив Бущан. Морон втік у контратаку, прибрав зі свого шляху Тимчика та пробив низом із 22-х метрів. М'яч полетів прямо центром воріт і став легкою здобиччю кіпера киян.


А ось інша небезпечна атака "Аріса" призвела до голу. На 35-й хвилині після навісу з правого флангу на кут воротарського Пальма переадресував м'яч Джурасеку, який практично з метра в дотик вразив порожні ворота.

На останній хвилині першого тайму "Динамо" вдалося зрівняти рахунок. Сидорчук виконав класний закид у штрафний майданчик за спину захисникам на Волошина, і Назар не менш класно пробив головою над Хутесіотисом недосяжною для кіпера траєкторією. 1:1.


У другому таймі динамівцям не стало легше. Оскільки рахунок на табло повністю влаштовував "Аріс", гості так само щільно діяли в обороні, тому "біло-синім" нічого не залишалося, крім як продовжувати шукати лазівку в захисних рядах суперника і не допускати контратак з його боку.

На 58-й хвилині Сидорчук, як і на початку зустрічі, вирішив спробувати пробити здалеку. Вийшло непогано, але все одно неточно. М'яч пролетів над дев'яткою воріт Хутесіотіса. Наступний постріл капітана "Динамо" також припав повз мету.


За 20 хвилин до кінця основного часу Андрієвський, Бражко та Караваєв вийшли замість Шапаренка, Сидорчука та Тимчика відповідно. Гравці "Аріса" ж за будь-якої зручної нагоди намагалися полежати на газонi, щоб збити темп гри.


Непоганий момент мав Ярмоленко. Вінгер киян на лінії штрафного майданчика обікрав Руппа, підпрацював м'яч під удар, але пробив з правої прямо в руки голкіперу. Куди краще була нагода забити у Буяльського - воротар "Аріса" відбив м'яч на кутовий.


І все ж таки "Динамо" вдалося вийти вперед. На 85-й хвилині Андрієвський із центру поля виконав феноменальний навіс по діагоналі в стилі Бекхема на кут штрафного майданчика, куди по зоні правого інсайду вбіг Караваєв і потужним ударом низом прошив Хутесіотиса.


Потім кіпер гостей без особливих зусиль впорався з непоганим ударом Андрієвського зі стандарту, а Дячук ледь не зрізав м'яч у власні ворота, перериваючи навіс із правого флангу, а Лейсман після навісу з кутового головою послав круглого над поперечиною. Гра перейшла до овертайму.


На 92-й хвилині Діалло, що вийшов на заміну, не потрапив у дальній кут, зате заробив штрафний. Сенегалець після появи на полі взагалі часто загострював гру "Динамо" попереду, хоч і не завжди його рішення були вдалими. Так чи інакше, головний біль захисникам гостей він додав.


Ярмоленко тим часом уже ледве рухався. До кінця першого екстра-тайму Бущан встиг врятувати свою команду, а Христодулопулос завдав неточного удару зі штрафного. На останні 15 хвилин Ярмоленка передбачувано замінили. Замість Андрія вийшов Перріс. Ванат поступився місцем на полі Беніто.


На 106-й хвилині "Аріс" залишився у меншості. Павичич зніс Дубінчака і відразу побачив перед собою жовту картку, яка автоматично перетворилася на червону. Незважаючи на чисельну перевагу "Динамо", гра мала валідольний характер.


У гостей киян спочатку вибачив Менендес, який із забійної позиції запустив м'яч на трибуни, а потім Бущан відбив непростий удар Лейсмана після навісу з кутового. Так як овертайм переможця не виявив, на команди чекала серiя пенальти.


У футбольній лотереї фортуна опинилася на боці "Динамо". У киян не забив із 11-метрової позначки Перріс, а у "Аріса" - Менендес та Одубаджо. 6:5 за пенальті, і динамівці проходять до наступного раунду.

Братцы!Давайте себе не врать...От Бешикташе отгребем 5 мячей,но зато уволят,наконец,Луческу...
Взагалі більшу частину матчу Динамо домінувало, тому результат в принципі закономірний. Але знову не спрацювала центральна вісь з Шапою і Буєю. Зв'язати оборону з атакою толком не вдавалося. У Колі мало що виходило, а Віталік, як він любить, ховався від м'яча на підступах чужої штрафної. Щось намагався придумати Сидорчук час від часу, то черпачком, то дальнім ударом.
Голи вийшли хороші і дуже схожі - закидування в чужу штрафну і якісне завершення в один дотик.
З таким суперником і так важко, але такий рівень на даний момент.
Честно говоря вряд ли нам что-то светит с Бешикташем, но по крайней мере за баннер Азова мы отомстили
Окремий респект гравцям Динамо, за те, як вони пропустили вболівальників Аріса, після матчу.
С Победой! Только больше в такую тягомотину не играйте. Особенно в первой игре.