23 листопада 2021 21:43
6

"Динамо" - "Баварія" 1:2. Звіт про матч. Четверта поразка поспіль, хоча до дива було близько

Останнім домашнім єврокубковим матчем для "Динамо" у нинішньому році було протистояння з "Баварією" на НСК "Олімпійський". І незважаючи на на прохолодну погоду у Києва, а також сніг, який засипав газон під вечір, на полі мало бути спекотно. Адже мюнхенці, які вже оформили вихід у плей-офф, приїхали далеко не у найсильнішому складі - деякі футболісти зіткнулися з коронавірусом. Тому у "біло-синіх" з'являлися додаткові шанси на здобуття очок.


Мірча Луческу випустив у стартовому складі всіх найсильніших. Єдиною несподіванкою, якщо так можна сказати, була поява Шкуріна на вістрі атаки. Крім того, у заявці на поєдинок не виявилося Тимчика. Щодо гостей, то у "Баварії" у запасі було лише шість футболістів, два з яких - воротарі.


Динамівці кілька хвилин призвичаювалися до поля, після чого заволоділи ініціативою, провівши кілька атак і подавши два кутових. Здалося, що після такого старту для київської команди сьогодні все може закінчитися добре. Але у "Баварії" є один з головних претендентів на "Золотий м'яч". На 14-й хвилині Левандовськи опинився там, де і потрібно було. М'яч рикошетом від Забарного відскочив у центр штрафного майданчика, а Роберт у падінні через себе красиво пробив у кут воріт.


Господарі знітилися, тому у наступні хвилин десять "Баварія" повністю контролювала хід гри. За половину першого тайму гості вдвічі перевершили українців у володінні м'ячем і кількості передач. У "біло-синіх" мало що виходило. У цей відтинок поєдинку у команди Луческу не проходили навіть контратаки...


Лише на 27-й хвилині динамівцям вдалося швидке переведення м'яча на половину поля суперника. Циганков віддавав на хід чи то Шкуріну, чи то Буяльському, але Нойєр випередив їх обох. Тому Іллі та Віталію залишалося тільки взятися за голову. Будь пас трохи точнішим, то все могло завершитися зовсім інакше.


А через дві хвилини за голову ледь не взявся Нойєр. Ще одна швидка контратака "Динамо" завершувалася пасом Буяльського на хід Циганкову, проте Віктора випередив Горецка, скинувши м'яч назад на воротаря. Мануель хоч і очікував таку передачу, але примудрився махнути повз м'яч, який продовжив котитися у бік воріт. І все ж, на жаль, влучив у стійку, а не залетів за лінію.


Динамівці, за що варто віддати їм належне, непогано виходили в атаку через довгі передачі низом. Одна з них завершилася ударом Циганкова, але м'яч після невеличкого рикошету спокійно забрав Нойєр. А от другий момент залишив серйозні запитання до арбітрів зустрічі. Ернандес не грав у м'яч у власному штрафному майданчику, а вдарив Буяльського у ногу. Можливо, не вдарив, але зачепив точно. Однак навіть після втручання VAR 11-метровий судді не побачили...


Завершився же перший тайм ще одним голом "Баварії". Миколенко втратив на своєму фланзі Комана, який вбіг у штрафний майданчик, отримав передачу та "розстріляв" Бущана. Георгій, до речі, у компенсований час здійснив сейв після удару Толіссо. Однак на перерву команди пішли за рахунку 0:2.


Просто не хоче м'яч лізти у ворота суперників "Динамо" у нинішній Лізі чемпіонів. Саме такий висновок можна було зробити на старті другої 45-хвилинки. Шапаренко вирвався на ударну позицію у штрафному майданчику гостей. Спроба Миколи була заблокована, проте м'яч рикошетом від захисника продовжив летіти у ствір. Тут уже свій клас показав Нойєр, який у падінні дістався до м'яча, після чого ще й ногою відбив простріл все того ж Шапаренка на партнерів, які перебували буквально перед воротами.


Очевидно, головним планом для "Динамо" на початок другого тайму було забити швидкий гол. Не вийшло. І все повернулося до тієї гри, яка була переважну більшість першої половини. "Баварія" володіла ініціативою, але особливо вперед не поспішала. А після виходу на поле резервістів - і поготів. Юліан Нагельсманн, мабуть, дав вказівку зберегти той рахунок, який є.


І поплатився за це тренер гостей. На 70-й хвилині киян нарешті прорвало! Швидка контратака після перехоплення у центрі поля завершилася пасом Циганкова на хід Гармашу, який вийшов на заміну. І Денис не схибив, пробивши поміж ніг Нойєру. І попереду ще було чимало часу, щоб дотиснути цю знекровлену "Баварію".


Буквально за кілька хвилин "Динамо" розіграло кутовий у своєму стилі, і Сидорчук пробивав майже з лінії штрафного майданчика. Удар вийшов не таким сильним, як у Запоріжжі у матчі із "Зорею", проте Нойєр не без зусиль відбив м'яч перед собою. На підбиранні був динамівець, однак прострільна передача на партнерів була неточною.


Та все ж таки вирвати таку бажану нічию киянам не вдалося. Хоча було влучання у стійку після дальнього удару Циганкова (здалося, що Нойєр все контролював). Четверта поразка у п'яти матчах залишає "Динамо" тільки надії на "Барселону". Тепер потрібно, щоб каталонці обіграли "Бенфіку" (матч почнеться о 22:00). Ну, а потім і самим динамівцям потрібно здивувати лісабонський клуб на віїзді та перемогти. Тільки у таком випадку "біло-сині" продовжать виступи у єврокубках навесні.

Как сказал бы Линекер в футбол играют 11 человек, а проигрывает всегда Динамо... :-( Да, во втором тайме неплохо играли. Да, в первом тайме судья украл у нас пенальти. Но игра забудется, а результат останется. А результат такой, что мы одни из главных, если не главные лузеры этой Лиги Чемпионов...
Суркис, а давай как ты штрафанешь команду! Пускай всем болельщикам, пришедшим на стадион, вернут деньги за билеты с зарплаты игроков!
Уже надоело, годами эти балуваные девочки разбирают ошибки, годами обещают порвать и выложиться, а в итоге сливают немотивированным немцам, которые во втором тайме даже бегать особо не хотели
Ну что, спасибо дедуле за очередную победу. Один забитый гол за весь розыгрыш немотивированному сопернику без 8 игроков основного состава - это достижение. Достижение абсолютно уникальное в истории клуба. Думаю, оно останется непревзойденным.
Ну таке, Баварка після першого тайму вже нічого не хотіла, а ДК так і не спромоглось забити два голи. Німці все грамотно робили, другий тайм провели без бажання атакувати. Тому після гри двоякі відчуття...
Как же обидно и досадно. Играли норм и могли ничейку вырывать. Моментов прилично было. Блин...
сумно по рахунку
але гра сподобалась
надіюсь наступного року буде краще в лч