15 вересня 2021 00:01
35

"Динамо" - "Бенфіка" 0:0. Звіт про матч. VAR відбирає у киян перемогу

У першому турі групового етапу Ліги чемпіонів "Динамо" чекала найважливіша з точки зору подальшої турнірної боротьби зустріч з "Бенфікою" на НСК "Олімпійський".


На гру з лісабонцями наставник киян Мірча Луческу вибрав прогнозований склад, який вгадувався ще напередодні зустрічі. Єдиним питанням було те, хто вийде в нападі. У підсумку румунський фахівець зупинив свій вибір на Шкурині, а не на Гармаші.


Перший небезпечний момент у зустрічі трапився на 4-й хвилині. Рафа Сiлва продерся крізь оборонні редути киян і завдав удару практично з лінії штрафного майданчика. Однак Сирота в останню мить встиг підставити ногу, і від неї м'яч полетів на кутовий.


Кияни зовсім скоро відповіли своїм гострим випадом. Отаменді подарував м'яч Буяльському, Віталій побiг до штрафного португальців і був збитий Вертонгеном в 20-ти метрах від воріт. Шапаренко зі стандарту пробив під поперечину, але Влаходімос у стрибку зумів дотягнутися до м'яча і відвести загрозу.


Після обміну уколами на старті поєдинку і "Динамо", і "Бенфіка" стали грати більш обережно, намагаючись не допускати помилок і віддаючи перевагу позиційному футболу. Як наслідок, зустріч проходила не в самому видовищному ключі, а напруга тільки зростала.


Лісабонці активно використовували фланги, особливо лівий, де динамівцям не давали розслабитися Грімальдо і Евертон, але особливих дивідендів їх активність гостям не приносила. Підопічні Луческу ж воліли виходити в атаку через довгі передачі в розрахунку на ривки Шкуріна і теж якихось успіхів не добилися.

На 39-й хвилині "Бенфіка" дотепно розіграла штрафний, пішов закид на Рафу Сiлву, що вибіг на кут воротарського, проте разом з Бойком португалець перекинув і ворота. Потім низом пробивав Яремчук - кіпер "Динамо" відбив м'яч.

Динамівці недовго приходили до тями від пожежонебезпечних ситуацій у своїх володіннях і організували свою атаку, що завершилася ударом низом Миколенка, з яким без особливих зусиль впорався Влаходімос. На перерву команди пішли за рахунку 0: 0.

Другий тайм почався з не найприємніших моментів біля воріт Бойка. Спершу Евертон зі зручної позиції не зовсім вдало пробив у площину, в результаті чого м'яч парашутом опустився в руки кіпера киян. Потім Денису довелося демонструвати реакцію після удару Яремчука.


На 59-й хвилині Луческу вирішив зняти з гри Шкуріна і випустити Гармаша. Правда, справи в нападі з його виходом у "Динамо" особливо не покращилися. Серйозно потривожити Влаходімоса "біло-синім" не вдавалося.


Такий стан речей змусив наставника "Динамо" провести ще дві заміни. На 76-й хвилинi замість де піни вийшов Вербич, а Циганкова змінив Караваєв. Поява цих двох гравців ледь не призвела до взяття воріт "Бенфіки". Караваєв прострілив з правого флангу, Отаменді махнув ногою повз м'яч, а Вербич, який не очікував такого подарунка, теж не влучив по круглому.


Цікавий епізод трапився за 8 хвилин до кінця основного часу. Гармаш небезпечно зіграв проти Жоау Маріу і отримав від головного арбітра зустрічі Тейлора спочатку жовту, а потім червону картку. Потім англієць згадав, що це був перший гірчичник для Дениса, а не другий, і динамівець продовжив гру.


Кульмінація поєдинку відбулася в доданий час. На 91-й хвилинi удар Шапаренка з-за меж штрафного прийняла на себе поперечина, Влаходімос впорався з добиванням від Буяльського, а Отаменді в спробі вибити м'яч ледь не зрізав його у власні ворота, влучивши в штангу.


Тут же після навісу з кутового кіпер "Бенфіки" перевів через поперечину удар головою Гармаша, а розіграш наступного стандарту призвів до голу. Шапаренко ударом в дотик замкнув навіс на дальню штангу, але після бурхливого святкування динамівцями успіху VAR зафіксував офсайд у Гармаша і гол скасували. Кияни в першому турі грають в нульову нічию з "Бенфікою".

Умно и прагматично от Деда … ростём
На мою думку тактично грамотна гра. Можливо, пізно почали перехоплювати ініціативу, якби останні хвилин 15 був такий футбол як під занавіс, то ніякий ВАР Бенфіку би не врятував
Сховати
Astartes, ТОесть то, что весь матч нас катали это так себе?
Сховати
Ivan Zaitsev, Бенфіка саме "катала" м'яч туди-сюди, результату, як ми бачимо, це не дало, навіть біля гольового моменту вони не створили.
Сховати
Astartes, xG 0.5 на 1.3 так что Бенфика на мяч как раз наиграла а мы нет
Astartes, Они 80 минут провели нан ашей половине поля и возле нашей штрафной, защита полный сумбур, с перепуганными глазами. атаки у нас абы куда то гупнуть, может кто то зацепиться. Бенфика реално должна минимум 2:0 выиграть в этом матче. Я вообще не увидел ничего хорошего со стороны Динамо. Где вы там футбол увидели?
Сховати
Ivan Zaitsev, пам'ятаю не так давно один тренер з схожою тактикою ЛЧ виграв. Результат виправдовує засоби. Ми явно слабші Бенфіки по індивідуальним якостям, тому така тактика, на мою думку, виправдана
Сховати
Astartes, мы ЛЧ явно не выиграем, да и из группы точно не выйдем. В гостях у Бенфики нам кирдык
А где катали ? сколько голевых моментов … спи спокойно
Сховати
Вы то чно футбол смотрели? Они кучу моментов создали
момент в Рафы Силвы когда перебросил Ьойка и ворота, момент с рукой Сидорчука в штрафной, 2 удара Яремчука это то что сразу вспоминается. У Бенфики в пределах штрафной 9 ударов у нас 4
Сховати
Prince, у бенфика 4 в створ, у нас 4 в створ, катали они мяч в центре и перед штрафной
Prince, это можго назвать с натяжкой полумоменты, из реальных только удары Яремчука и Рафы Сильвы
Сховати
когда Забарный заблокировал
А Бенфика в концовке реально поплыла! Жаль конечно, что судьи отменили наш гол. Но несколько десятков секунд счастья - и какого! - у нас сегодня было.
Та был офсайд у Гармаша, тут после просмотра повтора двух мнений быть не может. А так очень много ненужного уважения к Бенфике.
Играть с ними можно и надо не на отбой, а в нормальный футбол - и нам это по силам.
Буяльский жаль травму невовремя схватил, видно было что сыграла роль она.
Сховати
Тарас, думаю, дід перестрахувався і вирішив, що в відкритий футбол ми їх не потягнемо. Можливо, у матчі-відповіді побачимо уже інший футбол
Сховати
думаю не перестраховался, а просто надо в контрах учиться играть. Временами было неплохо. Защищались ответственно. Ну кроме 2 лохов.
Тарас, ты прав …. иещё посмотрим кто ауттсайдер
Гармашу одного шага не хватило, жаль. А вообще играют как-то уж очень перепугано, робко. Во втором тайме в основном только отбивались.
Сховати
DynamoFan1973, в начале очень перепуганные вышли. Шкурина так вообще как будто Супряга покусал, наглее надо играть. С Баварией и Барсой нельзя на таком мандраже начинать, бо буде біда
Сховати
первый ЛЧ, как не мандражировать?
DynamoFan1973, это потому что Гармаш пофигист и это где-то всегда сказывается. Будь он более ответственным, выбежал бы из вне игры.