26 листопада 2021 10:37
7

Леонід БУРЯК: "Чекаємо, коли Супряга та Мудрик стануть на ноги. Вони ще діти"

Відомий український футболіст і тренер Леонід Буряк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловився про розвиток українських талантів Владислава Супряги та Михайла Мудрика.


- Складно щось говорити про Мудрика у цьому поєдинку (матч "Інтер" - "Шахтар" прим.). Він вийшов на поле тільки на 80-й хвилині та зіграв 10 хвилин. У нас багато талантів. Ми чекаємо, коли Супряга стане на ноги, коли Мудрик стане на ноги. Вони поки ще діти. Їм дали бонус. Тренери їх виставляють в основний склад і дають шанс, яким потрібно скористатися. Це добре, що тренери терплять і довіряють молодим гравцям. У їхньому віці швидше потрібно ставати на ноги, щоб не довелося шукати якихось іноземних футболістів. У наших талантів є все, щоб грати у великому футболі. Потрібно забути про той футбол, у якому вони були і про їхні колишні регалії. Але юнацький і дорослий футболи – це різні футболи. Грати за "Динамо" та за "Шахтар", грати у Лізі чемпіонів – це вже інший футбол. Чим раніше вони це зрозуміють, тим це краще для них.


- Супряга може все-таки стати топ-форвардом?


- Я вірю у нього. Краще довіряти Супрязі, ніж запрошувати якогось іноземного футболіста на його позицію. У Супряги є всі дані, щоб грати у великому футболі. Найголовніше - у Супряги є модель сучасного футболіста. У нього є швидкість, у нього є молодість. Він той форвард, який результативно закінчує атаки. Я та всі інші, клуб, тренер чекають від Влада, коли він стане на ноги та буде приносити користь "Динамо".

Леонид Иосифович, когда вы над головой поднимали Суперкубок УЕФА вам было 22 года, тоесть до этого знаменательного события вы уже играли в современный, интенсивный, умный, энергозатратный футбол.
В ДК в 20 летнем возрасте просто так за "красивые глаза" не брали...

Владу Супряге уже 21 годик а он все еще деточка, ну-ну...
Хочется верить что у Влада за год, каким то невообразимым образом "проснутся" суперспособности как у героев комиксов MARVEL и он займет достойное место в плеяде великих динамовских звезд.

Думаю мы все этого хотим...
Сховати
allegro, ну, зрелость человека не возраст определяет. Есть зрелые парни в 14, а есть еще дети в 35. Это все вопросы к нашей академии.
Якщо діти, то до школи.
Та,к действительно, дети ведь. Супряга так точно. Характера не хватает, слабый как личность
Чекати залишилось недовго, якихось 5-10 років....
В Аяксе ставят играть в 17 лет и в 21 уже продают, а у нас всё "дети"
Це тільки у нас футболісти яким за 20 ще діти. У Європі вже грають в основі, конкурують за місце на полі, продаються за великі гроші... А в нас вважаються молодими та перспективними до 24-25 років, отримують гарний контракт і втрачають мотивацію для професійного зростання.