23 травня 2024 16:05
1

Скільки титулів буде у "Динамо"? Штучний інтелект назвав усіх чемпіонів УПЛ до 2100 року

Цьогорічний чемпіонат України виявився одним з найцікавіших з точки зору інтриги за останні роки. Рівень команд в УПЛ дещо вирівнявся, тож наступні розіграші національної першості обіцяють бути ще інтригуючими. Ми ж, своєю чергою, будемо палко підтримувати улюблене «Динамо» й очікувати від нього якомога більше золотих медалей.


А що, якщо пофантазувати? Останнім часом у різних сферах дедалі більше говорять про штучний інтелект та різноманітні суперкомп’ютери, які часом навіть не цураються прогнозувати далеке майбутнє. «Динамоманія» вирішила також поекспериментувати і звернулася до GPT Chat, аби той назвав усіх чемпіонів України з футболу аж до 2100 року.


Як вважає штучний інтелект, «Динамо» продовжить перебувати на провідних позиціях в українському футболі. Прогнозується, що до кінця всіх розіграшів УПЛ цього століття київська команда зуміє стати чемпіоном ще 27 разів. При цьому найуспішнішим періодом «біло-синіх», за прогнозами суперкомп’ютера, будуть 2035-2039 роки – столичні тріумфують у чемпіонаті 4 рази поспіль.


Якщо говорити про найпринциповішого суперника динамівців – «Шахтар», то у нього начебто буде на 8 титулів менше. Машина фантазує, що наступні роки донецька команда проведе достатньо потужно, але з часом збавить оберти. Словом, за підсумками експерименту гірникам нарахували 19 титулів чемпіона України.


Цікаво, що штучний інтелект також передрікає відродження легендарного «Дніпра», і воно навіть зуміє стати грандом. На думку комп’ютера у сезоні-2048/2049 команда з однойменного міста вперше стане чемпіоном України, а до 2100 року загалом виграє золото 10 разів.


Крім того, вищезгаданий Chat GPT пророкує, до що кінця століття 4 рази стане чемпіоном харківський «Металіст». Також машина вважає, що тричі зуміють перемогти в УПЛ львівські «Карпати», двічі – «Чорноморець». Тим часом «Зорі», «Дніпру-1», «Поліссю», «Ворсклі» та «Інгульцю» передбачають по одному чемпіонству.


Тепер настав час своєрідної фантазії. Адже штучний інтелект назвав перемогу в чемпіонаті України навіть тих команд, які зараз на професійному рівні не існують. Зокрема, суперкомп’ютер спрогнозував, що такі клуби як «Львів», «Черкащина» та «Тернопіль» у майбутньому відродяться і навіть виграють УПЛ. Якщо двом колективам зі Заходу України «намалювали» по одному чемпіонству, то черкасцям приписали одразу два золота.


На завершення варто зазначити, що серед переможців чемпіонату України до кінця століття машина навіть назвала (або просто вигадала) дві команди, про які ніхто й ніколи не чув. За пророцтвом штучного інтелекту, в УПЛ тріумфують такі клуби як «Синтез» з міста Запоріжжя та «Нива» Добросин. Погодьтесь, дуже цікаві прогнози…


Всі чемпіони України до 2100 року за версією штучного інтелекту



Аби було про що говорити...