26 квітня 2024 11:03
3

Срна відповів, чи відпустить "Шахтар" своїх футболістів на Олімпіаду в складі збірної України

Влітку 2024 року в Парижі та інших французьких містах пройде футбольний турнір Олімпіади, право зіграти в якому здобула збірна України.


В команді Руслана Ротаня на минулому великому турнірі – Євро-2023 U-21 – було кілька футболістів із Шахтаря, однак чи зможе спеціаліст розраховувати на них цього літа?

На це питання відповів спортивний директор донецького клубу Даріо Срна.

«Подивимося. Звісно подивимося. Я не знаю, потрапимо ми в Лігу чемпіонів, чи будемо грати в кваліфікації. Якщо будемо? Не знаю, взагалі.

Звісно, завжди ми йдемо на зустріч збірній, треба це робити, це найважливіше, особливо в такій ситуації. Але сьогодні я нічого не можу сказати».

Хорватський спеціаліст назвав складові, які потрібно враховувати в цій ситуації.

«Якщо гратимемо у кваліфікації? Треба дивитися, коли Олімпіада, коли кваліфікація. Якщо це переплітається, то треба говорити з тренером збірної, з нашим головним тренером. Це все не так просто.

Треба сісти, по-людськи домовитися та приймати рішення, яке буде корисним для збірної та для Шахтаря. Ротань прекрасний хлопець, і я впевнений, що ми з ним знайдемо спільну мову, ви тут не переживайте».

Срна також зазначив, що інтереси збірної для клубу стоять на дуже важливому місці.

«Перше, що у нас є в голові – це допомогти збірній, і допомогти собі. Якщо з шости гравців, яких попросить Ротань, п'ять грають у нас в основі і ми граємо в кваліфікації ЛЧ, працюємо на це увесь рік під ракетами та шахедами, тоді треба знайти спільну мову.

Збірна України для нас – благо. Перший раз Олімпіада, це треба поважати, ми будемо вболівати і сподіваємося, що наші гравці будуть допомагати України досягати результату», – сказав Даріо для YouTube-каналу «КДК».
24 українські гравці мають медалі Олімпіади. Легендарний Лесик взагалі з півтора десятка матчів там зіграв, виграв золото і забив 5 мячів. А у Срни перша олімпіада.
Та знаємо ми, як Шахтар йде назустріч інтересам збірної! Як грати товарняки у збірній, то гравці Шахтаря травмовані, а як контрольні матчі у цей же час - тог здорові. І це вже багато років триває. Тому Срну треба сприймати тільки так: дулю вам у збірній, для нас інтереси Шахтаря набагато важливіші.
Типичное для "Шахтёра" словоблудие. Знаем, какое для вас благо - сборная.