27 березня 2024 18:01
1

Динамівці у збірній України. Підсумки кваліфікаційного етапу відбору на Євро-2024

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору з рахунком 2:1, наша національна команда отримала право вчетверте поспіль виступити на чемпіонаті Європи.


Національна збірна України під час кваліфікації на Євро-2024 провела 10 поєдинків – 8 на груповому етапі та два – у плей-оф.


Участь у відборі тривала для «синьо-жовтих» з березня 2023 року по березень 2024 року. За вихід з групи наша команда боролася з Англією, Італією, Північною Македонією та Мальтою. Українці здобули чотири перемоги, двічі зіграли унічию та зазнали двох поразок, різниця м’ячів 11:8. Набравши 14 очок та посівши третє місце у групі «С», збірна України не пробилася напряму до фінального турніру, але усе ж потрапила на Євро-2024 через плей-оф. На цій стадії наша команда у півфіналі обіграла Боснію і Герцеговину (2:1), а у фіналі – Ісландію (2:1).


У поєдинках кваліфікації до фінальної частини континентальної першості взяли участь вісім динамівців, ще троє викликалися до збірної, але залишилися на лаві запасних, так і не вийшовши на поле.


Найбільше хвилин за збірну зіграв вінгер Андрій Ярмоленко, який взяв участь у трьох поєдинках, вийшовши на поле у стартовому складі, та в усіх трьох був замінений. Загалом він провів на полі 205 хвилин, відзначившись одним забитим м’ячем. Ще в одному матчі Андрій потрапив до заявки на гру, але залишився на лаві для запасних.


Трохи менше ігрового часу в активі нападника Владислава Ваната. Він взяв участь у чотирьох поєдинках збірної, двічі вийшовши на поле у стартовому складі (в обох випадках був замінений) та двічі з’явившись на заміну. Він зіграв 189 хвилин, протягом яких записав до свого пасиву одну жовту картку. Ще чотири рази Владислав залишався на лаві запасних.


Воротар Георгій Бущан зіграв за збірну у відборі до Євро-2024 два повних матчі (180 хвилин) та ще 7 разів потрапляв до заявки.


Півзахисник Володимир Бражко теж зробив свій вклад у загальний успіх у вигляді двох матчів за збірну (171 хвилина), у томи числі, одного разу вийшов на заміну. Зазначимо, що дебют Володимира відбувся у півфінальному матчі плей-оф проти Боснії і Герцеговини.


Ще один динамівець Сергій Сидорчук хоча і залишив нашу команду на початку вересня минулого року, але більшість матчів відбору за збірну провів як представник нашого клубу. Він взяв участь у шести поєдинках: одного разу вийшов на поле у стартовому складі, і у п’яти іграх виходив на заміну. Загалом зіграв 144 хвилини. Ще у трьох матчах Сергій залишався на лаві запасних.


Півзахисник Олександр Караваєв з’являвся на полі тричі – двічі у стартовому складі (обидва рази був замінений) та одного разу вийшов на заміну. Загалом він зіграв 139 хвилин та відзначився одним забитим м’ячем. Ще двічі Олександр залишався на лаві запасних.


Півзахисник Віталій Буяльський був залучений у чотирьох поєдинках, і усі чотири рази він виходив на заміну. Загалом Віталій має у своєму активі 85 хвилин. Ще тричі він потрапляв до заявки на матч, але ігрового часу на полі не отримував.


Захисник Олександр Тимчик двічі отримував ігровий час у матчах за збірну протягом відбірної кампанії. Він одного разу вийшов на поле у стартовому складі та був замінений, а ще одного разу вступив у гру з лави запасних. У нього 50 зіграних хвилин та ще три потрапляння до заявки на матчі.


Також зазначимо, що захисник Денис Попов тричі перебував на лаві запасних, але так і не вступив у гру, півзахисник Микола Шапаренко – двічі, а оборонець Владислав Дубінчак – одного разу.

Когда это Бражко выходил на замену?