21 березня 2024 23:50

Боснія та Герцеговина – Україна 1:2. Звіт про матч. Результативний вихід Яремчука на заміну

У півфіналі плей-офф кваліфікації на ЄВРО-2024 збірна України на виїзді протистояла Боснії та Герцеговині.


У стартовому складі нашої національної команди вiдбулися одразу два сюрпризи. Місце у воротах тренерський штаб вирішив довірити Луніну, який застовбив за собою статус основного кіпера "Реала". В опорній зоні вийшов не досвідчений Сидорчук, як передбачалося спочатку, а Бражко. Про те, що Циганков не потрапив у заявку на гру, стало відомо раніше.

Бойовий характер зустрічі підтвердили одразу кілька фолів із боку українців на старті поєдинку. На думку арбітра, правила на опонентах почергово порушили Бражко, Забарний та Мудрик. Добре, що обійшлося без ранніх попереджень.


Далі не зовсім приємний епізод стався біля воріт Луніна. Після навісу Круніча зі стандарту головою намагався пробити Хаджикадунич, але все обійшлося. "Жовто-сині" відповіли ударом Судакова з кута штрафного майданчика - вийшло неточно, і м'яч пройшов над поперечиною.


На 20-й хвилині Мудрик намагався з лівого флангу виконати передачу на Довбика, проте захисник боснійців випередив Артема. Тут же Конопля вирішив пробити з 22-х метрів, і знову невдало. Круглий замість воріт полетів на трибуни.


У господарів Газібекович вирішив впасти перед штрафним майданчиком збірної України, намагаючись заробити для своєї команди небезпечний стандарт. Але натомість отримав лише жовту картку від суддi за зайві розмови.


По першому тайму у діях обох збірних спостерігалася деяка знервованість, яка не дозволяла створювати моменти. Українці допускали чимало браку під час передач у фінальній стадії атак. Також на темп гри впливала велика кількість фолів як з боку Боснії та Герцеговини, так і з боку збірної України.

На 35-й хвилині Мудрик вирішив "потанцювати" з м'ячем недалеко від свого штрафного майданчика, пішов відбір від боснійців і пожежа, яку довелося гасити Бражку i вибивати м'яч на кутовий. А після навісу з корнера та удару Хайрадиновича уже Конопля головою вибив м'яч із лінії воріт.


Незадовго до перерви забійний шанс забити був у Джеко. Колашинац увірвався до штрафного майданчика українців, але, обігравшись у стіночку з Едіном, сам же і завадив партнеру завдати прицільного удару. Потім Дедич пройшов правим флангом і украй невдало пробив, намагаючись вразити дальню дев'ятку.


Початок другого тайму вийшов небагатим на події. Українці довго з боями виходили з оборони в атаку під високим пресингом боснійців, а коли перетинали середину поля, то натрапляли на вдало припаркований господарями "автобус".


Відсидівшись у захисті, Боснія та Герцеговина використала свій перший після перерви момент. На 57-й хвилині Дедич з правого флангу дійшов до кута штрафного майданчика і переадресував м'яч на Хаджикадунича, але до нього м'яч не дійшов, а відрикошетив від Матвієнка і залетів у кут. Прикрий автогол.

Незважаючи на пропущений м'яч, гра "жовто-синіх" не змінилася. Будь-які спроби створити гостроту у штрафному майданчику боснійців легко читалися і припинялися захисниками суперника. На 76-й хвилині Гуцуляк замінив Зубкова, замість Зінченка, який передав капітанську пов'язку Матвієнку, вийшов Малиновський, а трохи пізніше Бражко поступився місцем на полі Яремчуку.


Тим часом Мудрику вдалося пробити у площину воріт. Після його удару у гру вступив Шехич і у стрибку відбив м'яч убік. Боснійці відповіли моментом Джеко, але йому не вдалося пробити Луніна зблизька.


Коли час поступово добігав кінця, збірна України перекинула все з ніг на голову. На 86-й хвилині Мудрик з глибини поля зробив точний закид у штрафний майданчик на Коноплю, той обробив м'яч і зробив точну передачу в район 11-метрової позначки, куди набіг Яремчук і ударом у дотик вразив дальній кут.


А через три хвилини рахунок став уже 2:1 на користь українців. Яремчук добіг лівим флангом майже до лицьової лінії і навісив на Довбика - Артем у високому стрибку головою переправив м'яч у сітку!


Арбітр компенсував до основного часу 8 хвилин, проте за підсумком вони не врятували боснійців від поразки. На останніх секундах міг забивати Мудрик, але відверто пробачив суперника. Україна проходить далі!