17 березня 2024 10:50

"Не треба дивитися на колишні заслуги": екс-тренер "Динамо" Хацкевич пояснив фіаско "Заглембє" у матчі проти "Лехії"

Олександр Хацкевич вважає, що його підопічні трохи розгубилися на початку матчу, що також стало однією із складових розгромної поразки.


«На деяких наших футболістів подіяв цей прекрасний стадіон. І перші 12−15 хвилин хлопці не розуміли, що треба робити на футбольному полі. Багато хто з наших футболістів уперше грав на такому стадіоні».


Наставник відзначив, що Заглембє починає грати в агресивний футбол лише після пропущеного м’яча.


«Потім ми десь вирівняли гру, перевели м’яч на половину поля суперника. Потім виник цей епізод із пенальті, і рішення VAR ми приймаємо, але це вже не вперше, коли ми починаємо грати в агресивніший футбол тільки після того, як пропускаємо першими».


Фахівець також визнав власну помилку, адже не випустив молодих футболістів, які б додали швидкості.


«Лехія здорово почала другий тайм, збільшила темп, з яким ми не впоралися. Особливо, в перші хвилини після перерви. Насамперед тут моя помилка: треба більше довіряти молодим футболістам, швидшим футболістам.


Тільки в таких матчах вони можуть рости. Не треба дивитися назад, треба дивитися тільки вперед. Так, молоді футболісти будуть частіше помилятися, але вони гратимуть із більшим бажанням і таким шляхом швидше підвищать рівень своєї кваліфікації».


Хацкевич вважає, що його перспективні підопічні будуть прогресувати у таких матчах, тому не варто дивитися на колишні заслуги – краще думати за майбутнє та розвивати молодь.


«Зрозуміло, що я не можу одразу випустити 7−8 молодих футболістів, але сьогодні наприкінці матчу в нашому складі було п’ять-шість футболістів віку 19−20 років. Їхній рівень зростатиме, коли вони гратимуть разом із такими виконавцями, як Ремі, Янота, Розвандович, Валенсія.


Я багато працював із молодими футболістами і розумію, що вони можуть бути нестабільними, але не треба дивитися на колишні заслуги – краще дивитися вперед і розвивати молодь».


Наставник зазначив, що Лехія – це команда іншого рівня, тому було складно розраховувати на позитивний результат.


«Сьогодні, звичайно, зустрічалися команди різного рівня, які зараз вирішують різні завдання. Але тут більше моя вина в плані настрою на гру: десь я занадто натиснув на футболістів, і вони не впоралися з цим тиском», – сказав Хацкевич на післяматчевій пресконференції.


Після 22-х турів Лехія, маючи у доробку 47 очок, займає перший щабель у турнірній таблиці польського Дивізіону 1.


Заглембє перебуває на останньому, 18-му, місці – 13 балів.


У наступному турі команда з Сосновеця вдома зіграє з ГКС Катовіце. Поєдинок заплановано на 1 квітня. Початок гри о 16:00 за київським часом.