4 лютого 2024 00:04

"Жирона" без Довбика не змогла обіграти "Реал Сосьєдад": Циганков не допоміг каталонцям повернутися в лідери Ла Ліги

Жирона зіграла внічию з Реалом Сосьєдад у домашньому поєдинку 23-го туру іспанської Прімери, який відбувся на стадіоні «Монтіліві» у суботу, 3 лютого (0:0).


Українець Віктор Циганков вийшов у стартовому складі господарів на позиції правого півзахисника та провів на полі 79 хвилин ігрового часу, після чого був замінений на форварда Валері.

Нападник збірної України Артем Довбик опинився поза заявкою Жирони через отриману напередодні травму.

Саме Циганков міг відкрити рахунок у першому таймі, коли небезпечно пробивав зі штрафного у ближній кут воріт суперника, але голкіпер гостей Алекс Реміро здійснив сейв.

У середині першої половини зустрічі каталонці відправили м'яч у ворота басків, але гол було скасовано через офсайд після підказки відеоасистента рефері.

До перерви команди не створили великої кількості моментів: удари по воротах – 4:3, удари у ворота – 2:1, кутові – 1:0.

У другому таймі Реал Сосьєдад мав відчутну ігрову перевагу, а Жирона зосередилася на обороні. У захисті довелося відпрацьовувати Циганкову.

У результаті рахунок так і не змінився, команда українців втратила важливі два очки у чемпіонських перегонах і не змогла повернути собі лідерство у Прімері.

Чемпіонат Іспанії 23 тур

Жирона – Реал Сосьєдад – 0:0

26-річний Циганков провів у поточному сезоні 22 матчі у всіх турнірах, забив чотири голи та зробив три результативні передачі.


Жирона під керівництвом Мічела зіграла 23 поєдинки, набрала 56 очок і посідає друге місце у турнірній таблиці іспанської Прімери. Відставання від лідируючого Реалу – один пункт за однієї гри в запасі у мадридців.


У наступному турі каталонська команда зіграє на виїзді проти мадридського Реалу у суботу, 10 лютого.