28 жовтня 2023 19:41
2

Ердоган прийшов на пропалестинську акцію і накинувся зі звинуваченнями на адресу Заходу

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прийшов на пропалестинський мітинг, який відбувався в аеропорту Ататюрка у Стамбулі.


Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.


Ердоган виступав у шарфі в палестинських кольорах.


Anadolu


Турецький президент накинувся зі звинуваченнями на адресу Заходу та Ізраїлю через ситуацію в Газі.


"Саме Захід несе найбільшу відповідальність за кровопролиття в секторі Гази. Кровопролиття в секторі Гази – повністю справа рук Заходу", – сказав він, звинувативши Ізраїль у "воєнних злочинах".


Ердоган назвав Ізраїль "пішаком в регіоні, який буде принесений в жертву, коли прийде день".


За його словами, Ізраїль є "окупантом" палестинських територій.


Ердоган каже, Туреччина завжди простягає руку допомоги тим, хто звертається до неї: "Ми проливали сльози за жителів багатьох регіонів: від Криму до Карабаху, від Боснії до Кіркука, від Палестини до Туркестану, від Афганістану до Чечні".


Він додав, що ті, хто проливав "крокодилячі сльози за мирними жителями, вбитими вчора в українсько-російській війні, сьогодні мовчки спостерігають за загибеллю тисяч невинних дітей у секторі Гази".


Він повторив свої слова про те, що не вважає угруповання ХАМАС терористичною організацією.

Главное, что Турция не влазит в эту военную операцию Израиля. Пусть Эрдоган говорит, что хочет и летает на вертолёте туда-сюда над толпой. Пусть Эрдоган выпускает пар митингующих. Лучше так, чем в зону боевых действий отправлять. Может он это специально так и делает, кто знает.

В любом случае, это не помешает Израилю уничтожить террористов ХАМАС и довести дело до конца. И США поможет Израилю во всём.
Що він сказав не так?