20 жовтня 2023 13:29
1

"U-19, U-21, а потім – "Маріуполь", оренди": Кравченко оцінив перспективи Мудрика та Судакова у "Шахтарі" Луческу

Екс-хавбек "гірників" Костянтин Кравченко розповів про період перебування у команді під керівництвом Мірчі Луческу.


"Дуже багато було перспективної молоді. Їм просто не давали шансу. Середина поля в той час була забита бразильцями. Нереально було пробитися.


Центральний нападник міг пробитися, воротар, два центральні захисники і один лівий. Чотири позиції для українців. Як би ти не тренувався, як би ти не вбивався – шансів не було.


Працюєш-працюєш, тиждень, другий. Жадсон, який не тренується – одразу до складу потрапляє. Руки опускаються, ти фігачиш, доводиш, а зиску немає, впираєшся в глуху стіну. Прикро, шанси потрібно своїм футболістам давати.


Зараз Шахтар більше на українців став робити акцент. Ефект буде, думаю, через два-три роки – вони отримають дуже сильних українців. Зараз основа – українці, до них бразильців додають. А тоді – навпаки. Тоді ані Судаков, ані Бондаренко шансів не отримали б. U-19, U-21, а потім – Маріуполь, оренди. Не факт, що й у Мудрика щось би вийшло. Тренер не давав шансів.


Проблема була в тому, що мене купив президент Шахтаря Рінат Ахметов, я йому подобався. Він хотів, щоб я був у команді. Мене купили без відома Луческу. А Мірча показував усім, що в мене не вийде. Якщо в тебе місяцями немає ігрової практики, і тебе випускають на декілька хвилин, ти не можеш показати гру. Випустить, а потім каже президенту: "Ну подивися, як він грає". Він робив це красиво, не причепишся.


Я начебто недурний хлопець. За рік все це відчув на собі, зрозумів, що відбувається. Із Луческу вдавалося поговорити один раз. Я хотів іти з команди. З Металіста була пропозиція. Усе було близько, але в підсумку не захотіли посилювати конкурента. Була надія, що Луческу піде з Шахтаря. На жаль. І в підсумку я опинився в Маріуполі", – розповів Кравченко в інтерв'ю fanday.

Чому вони всі тоді мовчали? Чому говорять аж тепер?