5 вересня 2023 19:42
1

В УАФ підробили документ! Павелко з підлеглими втягують Колліну у кримінальний скандал

Дуже цікавий поворот у справі про корупцію в УАФ.


Сьогодні, 5-го вересня, під час розгляду справи про продовження запобіжного заходу Юрію Запісоцькому прокурор надав документи, за якими начебто були сплачені кошти колишньому куратору системи суддівства в професіональному футболі України П’єрулуїджі Колліні. І тут найцікавіше.


18-червня 2015-го року тодішня ФФУ, яку з березня очолив Андрій Павелко, підписала новий контракт із куратором суддівського корпусу України Колліною. Проте 1-го липня 2015-го року була підписана додаткова угода, за якою Колліні збільшили зарплатню на 678 тисяч євро. І тут просто вибух мозку. На цих двох договорах підписи Колліни кардинально відрізняються! На додатковій угоді від 1-го липня 2015-го року, підпис Колліни взагалі не схожий на його справжній підпис (підтвердження у наступному абзаці).


підписи КолліниКолаж FootballHub


Однак, є ще більш приголомшлива новина! Є інформація, яка доводить, що документ від 1-го липня сфальсифікований. Під час судового засідання, прокурор надав протокол допиту Володимира Генінсона, який з березня по грудень 2015-року займав посаду виконавчого директора ФФУ і чий підпис стоїть поруч із несправжнім підписом Колліни у документі від 1-го липня 2015-го року.


Так ось Генінсон, коли йому надали копію цього документу, заявив, що він ніколи його не підписував, і додав, що часто бачив підписи Колліни і може підтвердити, що в документі від 1-го липня 2015-го року не підпис італійця. Також Генінсон сказав, що йому невідоме походження цього документу, він його ніколи не виготовляв, не друкував і не підписував, а підпис Колліни несправжній.


Таким чином, слідство прийшло до висновку, що даними діями створено видимість факту заборгованості УАФ перед італійським суддею. Водночас, сторона захисту так і не надала актів приймання-передачі наданих послуг, за які заплатили П'єрлуїджі Колліні.


До слова, саме ж засідання по продовженню запобіжного заходу Юрію Запісоцькому завершилося тим, що слідчий суддя задовольнила клопотання прокурора і продовжила запобіжний захід підозрюваному на 60 діб, до 3-го листопада включно.

+