2 липня 2023 10:08
7

"Неможливо позбавити людину нагород, які вона заробила чесно": реакція нардепа від "Слуги народу" на санкції проти Тимощука

Народний депутат України від фракції Слуга народу Георгій Мазурашу прокоментував позбавлення нагород колишнього півзахисника національної збірної та донецького Шахтаря Анатолія Тимощука.


В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» Георгій Мазурашу заявив, що відібрати у людини чесно заслужені нагороди за спортивні досягнення неправильно.


«У мене, можливо, непопулярна думка. Ну, неможливо позбавити людину нагород, які вона заробила чесно! Це ж не допінг. Усе це емоції, але не дуже мудро позбавляти нагород.


Він і так для багатьох українців негативний герой. І що тепер, карати його, ще більше ненавидіти? Це так не працює. Люди самі розберуться, кому він – кумир, а кому – антигерой».


Народний депутат розповів, у якому разі позбавлення нагород було б логічним та справедливим.


«Якби він мав нагороди за патріотизм чи позицію, то була б логіка. А як можна забрати його спортивні успіхи? Матчі за збірну він уже зіграв. І приніс чимало позитивних емоцій та спортивну славу Україні своєю грою».


У січні 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким проти Анатолія Тимощука було застосовано економічні санкції.

Рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ від 11 березня 2022 року Тимощука позбавили всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату, Кубку, Суперкубку України.

Також екс-футболіста виключили з реєстру гравців збірних та довічно заборонили займатися футбольною діяльністю в Україні.


До вилучення із реєстру Тимощук був рекордсменом збірної за кількістю проведених матчів – 144.


Наразі колишній гравець Шахтаря входить до тренерського штабу російського Зеніту.

У мене, можливо, непопулярна думка, але всіх зрадників треба розстрілювати. Звісно, це має бути на законних підставах, але для тімосучки можна зробити вийняток.
Сховати
АЛЕКС, Чому ж непопулярна? Мудрому українському "наріду" вона якраз зайде на ура. В 30-ті роки совки теж дуже раділи стратам "врагов народа"...поки в двері не стукали до них.
Надо быть гуманным,вот Власов разбил немцев под Москвой,получил Героя,а потом увидел,что у немцев лучше и перешёл к ним и стал врагом.Так низззя! Надо помнить прежние заслуги(!!!!) Е... т...м...!!!! Зрадник,он и в Африке -зрадник! Тiльки шибенниця!!!
Многие из них - слуги дьявола - которые служат тому, кто на плаву. При первой возможности перебегают к следующему
Як на мене, вся ця зелена сволота принесе ще чімало біди в Україну. Це кодло набагато страшніше за ригів, які хоч не маскувались в овечі шкури "вишиватних" патріотив-малоросів.
Так вiн же зрадник!!!
Сховати
misha, так і шо :)) мало цих слуг народу перейшло на бік окупантів? це для них нормально