21 травня 2023 09:43
1

Блогер: "Буяльський двома передачами продемонстрував різницю між "Динамо" та "Олександрією"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі проаналізував матч "Олександрія" - "Динамо" (1:5).


Олександрія 1:5 Динамо


xG графік


Коментатор на Сетанті зі співчуття (чи симпатії) називав в огляді матч рівним до якогось моменту. Але за фактом він був таким же «рівним», як третє поспіль згвалтування Лейкерс Ніколою та Джамалом...


Від свого 9-го удару на 49‘ хвилині та 10-м на 91‘ в Олександрії не було нічого. Так, на початку другого тайму володіння господарів сягнуло 68%! Але що вони створили за цей час? Заблокований удар Рибалки на 0.10 xG за 15 хвилин «типу домінаціі»? Really? 6.31 передача за середнє тримання у цей час і...ніфіга. Команда - заручник стилю. Точніше рівня виконавської майстерності.


Зазвичай я шаленію від заміни Ваната, але тут вона дала чіткий сигнал на контроль (з Гармаша бігунок під контргру такий собі):


⁃ 3.92 передачі за середнє тримання та 16 втрат м’яча в перші 15 хвилин тайму (0:5 за дотиками в штрафному за господарями)


⁃ 7 передач за середнє тримання та лише 7 втрат в наступні 15 хвилин (4:1 за дотиками на користь киян)


І це прекрасно. Просто згадайте, як Динамо в якийсь момент кидало грати у футбол в останніх турах, а Шовковський потім казав, що й гадки не має чому команда починала грати у бий-біжи. От з Ворсклою, наприклад. Вчора ситуацію на полі втримали.


На початку другого тайму кияни побудували аж 2 (!) позиційні атаки. В наступні 15 хвилин вже 7 з 3 ударами.


Хто б міг подумати, що вихід Гармаша закриє гру? Саме здатність киян узяти контроль над матчем і стала вирішальною. Цікаво, як це вдаватиметься в наступному сезоні з купою дітей, що грала в Костюка в бий-біжи, та не має жодної уяви про 7 передач за середнє тримання?

Господарі мали деяку загальну перевагу у володінні та навіть на 0.07 передач довші в середньому тримання. Обидві команди у фінальній третині (та в напрямку фінальної третини) виконали ~20% своїх передач. В Олександрії навіть локальна перемога за дотиками до м’яча в периметрі штрафного (27:26). Проте, ще в першому таймі динамівці створили 4 big chance моменти, в Олександрії за гру аж 0. Тож персоналії - вирішальний фактор. Саме вони вирізняють наявність можливостей використати макимально схожі ігрові умови.

Прагнучи економії, ІМС зовсім не проти ливнути Буяльського. Людину, яка двома передачами продемонструвала різницю, що поки між Динамо та Олександрією ще є. Менше гравців здатних на таке, як асист Вівчаренку - менше відмінностей від решти УПЛ, що на такі передачі нездатна. Ризик втрати обличчя та ідентичності дуже високий. Подивіться на Колос - третина команди є вихованцями Динамо. Значна частина з них була бістами на юнацькому рівні (від Оріховського до Ісаєнка), але що у підсумку?

Ви скажете, що й Кабаєв відзначився двома асистами. Але просто придивіться: куди йшли передачі Владислава обидва рази, та на якому фарті вони туди дійшли. Пас на автогол точно не мав жодних шансів дістатися динамівця.

Якщо ІМС обирає ставку на рандом у футболі, наче ставку на чорне/червоне в Монте-Карло, то нехай. ОК, приймається. Тепер хоч розумітимемо на що сподіватися у майбутньому: in random we trust!


xG графік матчу 27-го туру УПЛ Олександрія 1:5 Динамо



"ще в першому таймі динамівці створили 4 big chance моменти, в Олександрії за гру аж 0."

Блохер явно не дивиться футбол. Або дивиться і не розуміє. Це щодо "нуль".