15 травня 2023 12:15

"Є сумніви, чи взагалі існуватиме ФК "Львів": Дитятьєв висловився про відхід з клубу-аутсайдера УПЛ

Український захисник Олексій Дітятьєв ексклюзивно для FanDay.net прокоментував достроковий розрив контракту з ФК Львів та розповів, що відбувається у львівському клубі.


Сьогодні, 15 травня, Олексій Дітятьєв у себе в Instagram попрощався з ФК Львів, хоча його контракт, за даними Тransfermarkt, до 30 червня 2023 року. У клубі інформацію поки що ніяк не коментували.

Редактор FanDay.net зв'язався з Дітятьєвим, щоб дізнатися, що ж сталося.

"У клубі відбувається багато незрозумілих речей"

– Олексію, прочитали ваш пост в інстаграмі, де ви прощаєтеся з ФК Львів. Що сталося?

– Ми розірвали угоду за обопільною згодою.

– На який термін у вас було розраховано контракт?

– По-моєму, ще на рік. Але я приходив із умовою, що команда збереже прописку до УПЛ. Тож я сумніваюся, що угода діяла б після вильоту. Коли я приходив, ми навіть не допускали варіанта, що команда вилетить. Але вийшло, як вийшло.

– Чому ви розірвали контракт посеред, а не наприкінці сезону, адже залишилося лише чотири тури?

– Це вже питання до керівництва. У клубі відбувається багато незрозумілих речей.

- Що саме?

– Мені важко обговорювати те, що відбувається у кабінетах та якось аналізувати це. Чутки ходять різні, і нічого нового я вам не скажу. Я не знаю, чи існуватиме ФК Львів після того, як команда не виконала завдання щодо збереження прописки в УПЛ. Це потрібно питати у власника.

– Власник ФК Львів Богдан Копитко – непублічна людина. Ви його хоч раз бачили?

– Я жодного разу не бачив цієї людини і не знаю її. З командою більше зв'язується [генеральний директор клубу] Вадим Олегович Левчук.

"Нам ніхто нічого не пояснив, навіть не дали команді попрощатися з Дулубуом"

– Весною всіх шокувало звільнення Дулуба. Що тоді сталося?

– Це було несподівано для всіх. Вчора Дулуб тренував команду, а сьогодні прийшли та сказали, що тренера вже немає. Нам ніхто нічого не пояснив, навіть не дали команді попрощатися із Олегом Анатолійовичем.

– Що скажете про його змінника Анатолія Безсмертного?

– Він опинився у дуже складній ситуації. Я відчуваю велику повагу до людини, що вона не побоялася в такий важкий час взяти на себе відповідальність і спробувати змінити ситуацію. Я можу сказати про нього тільки добре, він порядна людина.

- Що кажуть інші гравці ФК Львів? Хтось залишиться у команді після вильоту до Першої ліги?

- Не впевнений, що хтось із чинних футболістів команди дотягне до нового сезону, якщо він буде у Першій лізі. Ви ж бачите, що у ФК Львів дуже велика ротація складу та багато футболістів було набрано під наступний сезон УПЛ. Але завдання не було виконане, тому я впевнений, що більшість футболістів покинуть команду. До того ж у всіх є сумніви, чи взагалі існуватиме ФК Львів.

– Чому, на вашу думку, ФК Львів не зумів зберегти прописку у Прем'єр-лізі?

- Навіть не знаю. Можливо, у команді надто багато молодих футболістів, які не мають досвіду, багато легіонерів. Є багато факторів.

– Легіонери ФК Львів сильніші за українських футболістів чи ні?

– Я не відповідатиму на це питання, тому що я не можу говорити погане про своїх партнерів по команді. Можливо, я не відповідав рівню, це ж таке (сміється, – прим. АП.).

"Думаю, у мене зараз немає можливості виїзду з України, тому я розглядатиму варіанти з УПЛ"

– Клуб із вами повністю розрахувався?

– Якщо я розірвав контракт, то так. Все нормально.

- Які у вас подальші плани? Ведете з кимось переговори?

– Я зараз у пошуках нового клубу. Варіантів поки немає, тому що більшість про мій відхід дізналася лише сьогодні.

– Вам цікаво залишитися в Україні чи розглядатимете закордонні варіанти?

– Думаю, у мене зараз немає можливості виїзду з України [у зв'язку з військовим становищем], тому я розглядатиму варіанти з УПЛ. Перша ліга поки що мені не цікава.

***

Дітятьєв перейшов у ФК Львів 16 січня цього року із казахстанського Аксу. 34-річний захисник провів за львів'ян дев'ять матчів, не відзначившись результативними діями.

ФК Львів за чотири тури до фінішу чемпіонату посідає останнє місце у турнірній таблиці, не знаючи смаку перемог уже 11 матчів (десять поразок та нічия) – відрив від стикових матчів становить 11 очок.