13 травня 2023 16:59
9

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Дали супернику надто велику фору"

Виконувач обов’язків головного тренера «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував поразку від «Чорноморця».


– У першу чергу хочу привітати «Чорноморець» з перемогою. Гра складається з двох таймів. У першому, на жаль, як чомусь останнім часом, ми припустилися багатьох помилок. Дали велику фору нашому супернику, на 11-й хвилині програвати вже 0:2… Хоча попереджали, казали, показували, говорили про гру суперника і його сильні сторони. На жаль, припустилися грубих помилок і пропустили два м’ячі. Розгубилися.


У другому таймі виправили, але знову зробили помилки, які в кінцевому результаті не дозволили цю гру ані виграти, ані зіграти внічию. Гра та результат складаються із забитих та пропущених м’ячів. Тому ще раз вітаю «Чорноморець» з перемогою, а ми будемо працювати.


– Чому цього сезону виходить так, що «Динамо» краще грає на виїзді, ніж вдома?


– Ми теж задаємо це питання самі собі, чому на виїзді граємо більш вдало та впевненіше. Я поки що не можу відповісти на це питання.


– Сьогодні день смерті Лобановського. Моє запитання: Лобановський – у вашому футбольному житті?


– Я сьогодні приводив декілька висловів шановного Метра перед грою, після гри теж казав. Він залишив дуже великий відбиток у моєму спортивному житті, в моєму сприйнятті футболу і в моєму сприйнятті себе в футболі. Зараз, можливо, інші часи. Хлопці не бачили, не спілкувалися, не знали. Тільки за якимось спогадами, книжками та відео можуть торкнутися до великого нашого тренера. Не тільки українського, але й світового.


Якщо говорити про мене особисто, то я пам’ятаю тільки один момент, який мені чітко запам’ятався: ми завжди чомусь в ці дні погано граємо.


– Чого сьогодні не вистачило, щоб зрівняти або вирвати перемогу? Чому після 2:2 гравці зупинилися, а не затискали суперника?


– Безумовно, суперник грає так, як дозволяє йому команда. Якщо взяти перші хвилини другого тайму, то теж можу сказати, що ми грали чудово. Але кажу, що гра складається з двох таймів, від початку гри і до її закінчення. Але починати гарти треба ще на тренуваннях, при підготовці, а перемогу отримують ще до початку битви. Ментально, у першу чергу.


Ми не маємо включатися десь після 5-10-20 хвилин, маємо починати з першої хвилини. Чомусь цього не відбувається. Треба розбиратися і працювати над цим.


– Попередні перемоги були над суперника, які перебувають у не кращій формі. Сьогодні ви програли «Чорноморцю», який після відновлення чемпіонату є однією з найяскравіших команд. Як ви вважаєте, сьогоднішня поразка більше полягає в рівні позицій?


– Я вже про це сказав. Ми допустили помилки, які на 11-й хвилині поставили нас у дуже складне становище. Давайте приберемо перші 10 хвилин і буде зовсім інші гра, не буде тією розгубленості. Я казав, що ми не маємо права у першу чергу поступатися супернику в бажанні, мотивації та боротьбі. Це ті компоненти, які вирівнюються всі команди, а далі вже йде індивідуальна майстерність. На жаль, припустилися багато помилок у цій грі.


– Напередодні гри стало відомо, що КДК дискваліфікував Владислава Ваната на три матчі після його висловів після поразки «Інгульцю». Що відомо клубу і чи буде подаватися апеляція?


– У нас поки немає рішення КДК, тому поки не можу коментувати. Рішення є, але документу немає.

.сколько много лет такое происходит развал лучшей команды Украины сколько страдают в буквальном смысле болельщики клуба ДК... им стыдно и обидно за клуб... но ничего поделать они не могут....и что вы тут не говорите.а пока команда в руках суркисов НИЧЕГО НЕ ИЗМЕНИТСЯ..вот кто бы их заставил продать клуб вот это тема для разговора...
Болею за Динамо более 55 лет, такое припомнить за долгие годы сложно. Обидно, стыдно за команду.
Сховати
У меня примерно такой же стаж и я вас как никто понимаю... Вспомнить такое нам с вами не получится, потому что начиная с 60-х годов Динамо было грандом.
После сегодняшнего позора, хочется пожелать удачи СаШО.

Когда Ребров только стал и.о. в Динамо, то команда первые матчи выиграла с ним тоже, а потом проиграла 2:1 донецкому Металлургу, после чего Ребров вырулил вместе с командой. Желаю тоже самое сделать и Шовковскому после первого поражения.
Сховати
Сейчас ситуация не такая, как тогда.
Бывает так, что в клубе есть хорошие игроки - а хорошей команды нету.
Но не может быть хорошей команды когда нет хороших игроков...
Решать задачи уровня "Динамо" Киев этим составом невозможно. Точка. Что бы там ни говорили про разницу между командой звёзд и командой-звездой, когда на поле нет ни одного игрока уровня тех самых Реброва или Шовковского, то и команды того уровня не будет, и никакой удачей к сожалению класс не заменишь...
Сховати
Paul, перед поверненням Лобановського в Динамо в середині 90-х, так само говорили про тодішніх гравців команди. Сабо, який був тоді тренером, навіть казав "Коли прийде Лобановський всіх гравців в мішок і з моста викине". Ким стали і чого досягли ті гравці ви ітак прекрасно знаєте...
"Дали велику фору нашому супернику" - нічого ви не дали, вас взяли, як захотіли. Ніби могли "не дати".
Але нічого, у нас ще є Львів, Металіст, Рух. По інерції ще кілька років будемо вище за них в таблиці
так буднично... привыкли...
Сховати
Владимир, это они там в клубе привыкли. А мы с вами здесь никогда не привыкнем!