12 травня 2023 19:26

Тренер "Ренна" Женезіо прокоментував відмову відпустити гравців на чемпіонат світу U-20

Головний тренер «Ренна» Бруно Женезіо відповів на запитання, чому клуб не відпустив своїх гравців на молодіжний чемпіонат світу U20.


Так, ми їх не відпустили. Чому? Подивіться, в якому становищі опиняються молоді гравці, яким доводиться грати все більше матчів, беручи участь у різних турнірах. Я вже говорив про це раніше. Це стосується не лише чемпіонату світу, я говорив те саме і перед турніром у Катарі, я попереджав, бив тривогу.


Я не маю точної статистики, але я хотів би знати, скільки гравців було травмовано з початку сезону і після мундіалю в Катарі. Сьогодні футбол розвинувся настільки, що гравці, яким 20 років, більше не тренуються з резервом, усі найкращі входять до основного складу професійних клубів, які грають у єврокубках. Це складний етап, що неминуче позначиться з їхньої кар'єрі.

З'являється все більше і більше гравців віком від 17 до 20 років, які входять до професійної групи і, отже, працюють у режимі професійної команди, готуючись до матчів кожні три дні. Якщо ми додамо їм ще й турнір збірних наприкінці чемпіонату без паузи, ми прийдемо до великих проблем зі здоров'ям», – наводить слова Женезіо RMC.