28 квітня 2023 15:06
3

"Металіст" - "Динамо" 1:3. Звіт про матч. День шульги

У 23-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" на стадіоні "Авангард" в Ужгороді під керівництвом Олександра Шовковського зустрічалося з "Металістом".


Цікаво, що виконувач обов'язків головного тренера не став робити жодних змін у стартовому складі киян. На поле з перших хвилин вийшли ті ж гравці, що й на поєдинок проти "Шахтаря".


Також можна відзначити, що Бущан, який приїхав разом із командою в Ужгород, не потрапив у заявку на гру і посів місце на трибунах як глядач.


Початок матчу ознаменувався тотальним контролем м'яча "Динамо". "Біло-сині" володіли ігровою ініціативою на половині поля суперника, а "Металіст" здебільшого відсиджувався в обороні і робив це загалом успішно.

Принаймні у перші 10 з лишком хвилин зустрічі небезпечних моментів біля воріт харків'ян не виникало. Тільки Ванат спробував пробити - м'яч влучив у захисника і вийшов на кутовий.

А ось на 16-й хвилині вже міг забивати Бентіто. Нігерієць отримав передачу під удар від Буяльського і з правого кута штрафного майданчика намагався послати м'яч під дальню штангу, але голкіпер у стрибку відвів загрозу.


Харків'яни відповіли зі стандарту. Виконувати штрафний за 25 метрів від воріт Нещерета підійшов Демченко і потужним ударом послав м'яч під поперечину. Нещерт не без зусиль, але все ж таки перевів круглого на кутовий.


Далі двічі забивати могли кияни. Спочатку Буяльський не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем, невдало перекинувши через нього м'яч, а потім Андрієвський з 20-ти метрів пробив у штангу. Удари того ж таки Буяльського та Волошина вийшли неточними.


Наприкінці першого тайму неприємний епізод стався із Дячуком. Захисник "Динамо" опинився на газонi після зіткнення з Панасенком, але після надання медичної допомоги таки повернувся у гру.


Після перерви замість Волошина вийшов Кабаєв і майже відразу після появи Владислава на полі на ньому заробив червону картку Романюк. Гравець "Металіста" зробив підкат ззаду біля входу динамівця до штрафного майданчика і залишив свою команду в меншості.

Користуючись чисельною перевагою, кияни стали сильніше тиснути на оборону суперника і навіть забили. У сітку м'яч відправив Ванат. Щоправда, зробив це з офсайду та гол скасували. Найнебезпечніший удар головою завдав Буяльський, але в ціль не влучив.


Далі кияни взяли на озброєння дальні удари. І якщо постріли Вівчаренка та Андрієвського успіху не принесли, то Сироті вдалося засмутити Єрмолова. Захисник "Динамо" на 70-й хвилині несподівано пробив з лівої з 25-ти метрів, м'яч перелетів через кіпера і опинився в сітці.

Натхненні гравці "Динамо" не стали зупинятися на досягнутому і на 76-й хвилині рахунок став 0:2. Кабаєв спокійно пройшов до лицьової лінії лівим флангом і зробив передачу у воротарську на ніким не прикритого Ваната. Удар із лівої у дотик - гол.


Коли здавалося, що справа в капелюсі, і перемога нікуди не подінеться, як несподівано помилився Попов, який вийшов на заміну. Центрбек киян послизнувся біля свого штрафного майданчика, м'яч підхопив Картушов і викотив на вільного Прядуна. Той по порожніх воротах не схибив.


Але в результаті хвилюватися довелось аж до компенсованого часу, коли Буяльський вивів Вівчаренко на ударну позицію у штрафному майданчику, і захисник "Динамо" сильним ударом з лівої вбив м'яч у ближній кут без шансів для голкіпера. Кияни здобувають перемогу у дебютному матчі під керівництвом Шовковського.

всех с победой!
Попов не беда для команды, Попов для нее катастрофа.
Красава! Дуже радий за Сироту! Не вистачало його, та його IQ.