28 березня 2023 20:12

Речник ПСВ помер від лейкемії, до останнього дня шукаючи можливість врятувати інших. Йому було 46 років

Офіційний сайт нідерландського ПСВ повідомив про смерть свого 46-річного речника Тійса Слегерса. Фахівець помер 27 березня від лейкемії.


Неминучість відходу Слегерс розумів уже давно, оскільки всі можливості медицини допомогти йому були вичерпані. Ще в першій половині лютого він повідомив, що приречений та його відхід – це лише питання часу. Проте він не опускав руки, не замкнувся в собі, а продовжував діяти. Зокрема – старанно займався набором донорської крові та стовбурових клітин. Його метою було дати через соцмережі якомога більше інформації для тих, хто хворіє на цю страшну хворобу, але при цьому не втратив ще шанси на порятунок.

Про те, як жив останні дні Слегерс і як у лютому під час одного з матчів пройшло зворушливе прощання вболівальників із ще живим фахівцем, детально описав у своєму матеріалі наш колега Антон Прокопов. Зазначимо, що люди були вражені мужністю Слегерса, який під кінець свого життя думав не про себе, а про те, як допомогти тим, хто цієї допомоги потребує. Після звернення Слегерса понад 5000 людей записалися у програму донорства, щоб допомогти хворим та дати їм шанс на нове життя.

Попрощатися з Тійсом можна буде найближчої неділі на стадіоні Philips. Похорон спеціаліста пройде в закритому режимі.