24 березня 2023 23:49

Чехія зім'яла Польщу, Бельгія знищила Швецію хет-триком Лукаку, легкі перемоги Австрії та Сербії

Фото - ua.depositphotos.com


В рамках відбору на чемпіонат Європи відбулося ще 6 матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".


Відбір Євро-2024, 1 тур,

Група B

Гібралтар – Греція – 0:3

Голи: Масурас, 11, Сіопіс, 45, Бакасетас, 58

Група Е

Чехія – Польща – 3:1

Голи: Крейчі, 1, Чванчара, 3, Кухта, 64 – Д. Шиманскі, 87

Молдова – Фарерські острови – 1:1

Голи: Ніколаєску, 86 (пен.) – Міккельсен, 27

Група F

Австрія – Азербайджан – 4:1

Голи: Забітцер, 28, 50, Грегоріч, 29, Баумгартнер, 69 – Махмудов, 64

Швеція – Бельгія – 0:3

Голи: Лукаку, 35, 49, 83

Група G

Сербія – Литва – 2:0

Голи: Тадіч, 16, Влаховіч, 53

Гібралтар залишається надійним постачальником очок для своїх суперників у відборах. Цього разу розпочати шлях проти країни-карлика пощастило грекам. "Елліни" зупинилися на доволі скромних 3:0.


Чехія несподівано легко розібралась з Польщею, на чолі якої дебютував іменитий Фернанду Сантуш. Вже до 3-ї хвилини у воротах Щенсни побувало 2 голи. Цоуфал у найкращих традиціях Рорі Ділепа з ауту жбурнув м'яч на голову Крейчі, а Чванчара замкнув простріл Юрасека. По перерві Кухта довів справу до побиття "Кадри". Гол Даміана Шиманскі лише трішки підсолодив дебютну пігулку Сантуша. Чехи відразу стали одноосібним лідером групи, оскільки у паралельному матчі Молдова і Фарери поділили очки.

Австрія не мала жодних проблем з Азербайджаном. Марсель Забітцер після дебютного гола за Манчестер Юнайтед видав 2+1 для національної збірної.


Швеція вдома без шансів поступилася Бельгії, яка також змінила тренера після ЧС (Тедеско прийшов на місце Мартінеса). Успіх "дияволам" принесла зв'язка Люкебакіо-Лукаку. Гравець Герти двічі асистував бомбардиру Інтера. На поле випустили навіть Златана Ібрагімовіча, але 41-річному ветерану залишалося лише спостерігати за третім м'ячем Лукаку – 0:3.

Серби на класі перемогли Литву. Героєм "орлів" став капітан Душан Тадіч, який забив сам і асистував Душану Влаховічу. Лідерство у групі захопили балканські сусіди – Чорногорія та Сербія.