19 березня 2023 17:14

Піке: "Молоді не потрібні просто матчі по 90 хвилин - вони хочуть жити цього 24 години на добу і знати все. Клуби повинні відкритися, або втратять фанатів"

Жерар Піке вважає, що футбол у нинішньому вигляді недостатньо розважає молоду аудиторію.

– У футболі багато пуристів – їм дуже цікаво те, що відбувається на полі, їм цікава тактика. Це все дуже добре, але ми все більше й більше рухаємось у бік розваг.

Футбольні клуби надмірно захищають гравців, не дозволяють їм перетинати межу, їхні слова майже завжди звучать однаково. Але що більше їх буде у соцмережах, то краще, хоч такий контент – це і не футбол як такий. Футболу властива нестача інформації.


Клубам доведеться відкриватись, хоч їм і не завжди буде від цього добре, адже зараз вони хочуть контролювати все. Якщо клуби цього не зроблять, то втратять фанів.


– Продукт, який пропонує Ла Ліга зараз, застарів?


- Ні ні. Продукт – це футбол, і це найкраще із того, що можна побачити в Іспанії. Але якщо мова просто про матчі, які тривають по 90 хвилин, молоді люди цього не хочуть. І це не критика.


Молоді хочуть жити цього 24 години на добу і знати, що відбувається навколо матчів. Вони хочуть знати усі. Це як трансферний ринок. Навіть якщо перехід не здійснився, то чутка про нього була, ми знаємо про зустрічі в ресторанах.

Люди хочуть очікувань. Ла Ліга вже не бореться з АПЛ незалежно від того, як сильно вона цього хоче. Так, клуби намагаються залучити споживачів через різні платформи.

Ви краще знаєте музикантів та акторів завдяки їхнім діям та тому, як вони підносять їх світу. Спортсмени цього не роблять. Вони все більше закриваються. Їх не знають, – сказав колишній захисник "Барселони".