18 березня 2023 16:02
5

"Динамо" – "Зоря" 0:1. Звіт про матч. Луганчани знову сильніші

У 18-му турі чемпіонату України "Динамо" на стадіоні імені Лобановського приймало сусіда по турнірнiй таблицi в особі "Зорі", яка обіграла киян у першому колі з рахунком 3:2.


Враховуючи відсутність дискваліфікованих Караваєва та Буяльського, у стартовому складі динамівців відбулася низка змін. Так, на правому фланзі оборони вийшов Тимчик, на лівому – Вівчаренко. У центрі захисту перестановок не сталося. З перших хвилин на полі з'явилися Дячук та Попов.


У середній лінії розташувалися Сидорчук, Лонвейк і Гармаш, що замінив Буяльського. Позицію правого вінгера зайняв Кабаєв, а на протилежному фланзі атаці тренерський штаб "Динамо" віддав перевагу Царенку. Єдиним нападником, як і передбачалося, став Ванат.


Початок зустрічі вийшов досить активним і проходив на зустрічних курсах з великою кількістю боротьби з боку гостей. Свідченням агресивного настрою луганчан стали два епізоди з Гармашем, який двічі побував на газоні після зіткнень з опонентами, і жовта картка Русину за досить грубий фол на Тимчику. Одразу після цього Бражко зніс Вівчаренка, але уникнув попередження.


Щодо творчих дій, то із цим у команд спостерігалися проблеми. "Динамо" у перші 15 хвилин лише кілька разів завантажувало м'яч у штрафний майданчик суперника, проте воротам Сапутіна це погрози не несло.


"Зоря" у свою чергу відповіла тим самим і теж успіхів не досягла. Загалом ні у киян, ні у луганчан м'яч надовго не затримувався, що створювало враження високого темпу гри, яка насправді більше була схожа на бий-біжи. Адже моментів, як і раніше, не виникало.


На 30-й хвилині на полі почали закипати пристрасті. Спочатку Антюх отримав попередження після того, як недозволеним прийомом зупинив Вівчаренко, а потім жовтий колір перед собою побачив Тимчик, який в центрі поля збив Русина, що втiкав уперед. Ну і Герреро "сів" на картку за удар по ногах Кабаєву.


І лише за три хвилини до кінця основного часу у першому таймі стався акцентований удар у бік воріт. Антюх прийняв м'яч неподалік штрафного майданчика "Динамо" і, недовго думаючи, пробив у район ближньої дев'ятки. У цiль екс-динамівець не влучив, але хоча б створив якийсь напівмомент.


У киян у графі ударів по воротах у першому таймі стояв нуль. У складі "біло-синіх" можна було відзначити хіба що Царенка, який намагався думати на полі та діяти нестандартно, а не пхати м'яча вперед чи на ближнього.


У перерві в роздягальні "Динамо", зважаючи на все, відбувся розбір польотів, і вже на 47-й хвилині гольовий момент був у Сидорчука. Капітан "біло-синіх" чудово приклався по м'ячу з-за меж штрафного майданчика - м'яч пройшов поряд з ближньою штангою. "Зоря" відповіла ударом Антюха по центру воріт, з яким впорався Нещерет.


У наступному епізоді засмучувати свою колишню команду міг Русин. Назарій опинився на ударній позиції, але з гострого кута пробив прямо у голкіпера "Динамо". І тут же кияни завдали першого удару у площину воріт. Ванат головою замикав навіс Царенка з правого флангу, надіславши м'яч у руки Сапутіну. Початок другого тайму разюче відрізнявся від того, що було в першому.


Однак Луческу гра його команди, схоже, все одно не влаштовувала. На 57-й хвилині наставник киян провів одразу три заміни. На поле з'явилися Перріс, Шепелєв та Волошин, а відпочивати вирушили Кабаєв, Гармаш та Царенко. "Зоря" тим часом створила ще один момент. Антюх продавив Дячука і практично з кута воротарського спрямовував м'яч у напрямку дальньої штанги. На щастя для "Динамо", хавбек луганчан схибив.


На 71-й хвилині м'яч у штрафному майданчику "Зорі" відскочив на Лонвейка, голландець встиг скластися і в падінні пробити з лівої - м'яч пролетів над ближньою дев'яткою. А ось "Зоря" свій момент реалізувала. На 82-й хвилині Хлань виконав простріл з правого флангу, м'яч пролетів крізь гравців "Динамо" і опинився точно на нозі Герреро. Нещерет зреагував на удар панамця з 10-ти метрів, але виручити команду не зумів. Круглий від руки Руслана зрадливо закотився у ворота.


Після пропущеного м'яча кияни мали шанс зрівняти рахунок. Атака підопічних Луческу завершилася виходом Волошина на вигідну позицію та щільним пострілом Назара. На жаль, удар динамівця хоч і вийшов сильним, але припав прямо по центру воріт, і Сапутін кулаками відвів загрозу. Щоб уникнути поразки, у "Динамо" залишалося ще 5 хвилин компенсованого арбітром часу, але цифри на табло не змінилися. "Біло-сині" з рахунком 0:1 поступаються "Зорі".

Не грали, а мучились. Потрібно щось вирішувати, бо в діда контракт ще на наступгий сезон. Сам він походу не піде. Потрібно комусь переналаштовувати цю команду.
Буяльський, Циганков і Вербич робили всю гру Динамо. Потім підтягнувся Шапаренко. З ними і Сидорчук виглядав нормально. Коли всі пропали пропав і Сидорчук. Мессі теж у цій команді був би болваном. відсутність Бущана теж великий мінус. Забігали після голу, а 80 хв. яйця чухали. Що робив циган на зборах? Хіба не бачив провалу?
Все предыдущее написанное - полная вина Луческу, который уже давно должен был уйти, но жадность Суркисов (не платить компенсацию) дает ему возможность и дальше разваливать Динамо. Уверяю вас ВСЕХ: те же игроки при другом тренере заиграют. Можно и при средних игроках нормальную команду сделать - примеров множество. Все от тренера зависит
это позор!это самый унылый позор за всё времЯ упл -это дерьмо унылое никчемное безвольное без чести и достоинства-это даже хуже кротов с ихнеми 1-7 ведь те могут нормально в чемпионате играть а тут просто болото никчемное-просто финиш !приехали
В Динамо не осталось игроков уровня Динамо. Те, что есть, могут быть на вторых-третьих ролях в полноценной команде. Так, где-то выйти на замену. Решать задачи самостоятельно они не могут. Пока был Цыганков убогость остальных была ещё не так очевидна. Причём какие бы плохие ни были результаты, они лучше, чем качество игры. Единственный гол забили после ошибки соперника. Ни одной осмысленной комбинации за три матча. Ни одного опасного стандарта. Ничего...