16 березня 2023 20:20
2

"До "Динамо" приїхали гравці нижче рівня моїх футболістів": Луческу розкритикував склад своєї команди

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу відверто розповів про проблеми, з якими зіткнувся чемпіонат України під час війни в країні.


Мірча Луческу поскаржився, що під час повномасштабної війни в Україні значно ускладнились організаційні моменти проведення матчів УПЛ.


«Ми навіть часом навіть не знаємо, де гратимемо. Граємо без глядачів. Їздимо по 10-11 годин автобусом з боку в бік. Граємо лише у чотирьох містах, але Україна величезна. На матч із Дніпром-1 я їхав поїздом 13 годин до Ужгорода. Це не просто".


Також румунський фахівець зазначив, що рівень чемпіонату значно знизився через відплив сильних легіонерів та українців.


«Іноземні гравці вже майже не приїжджають. За невеликі гроші приїжджають легіонери, які нижчі за рівень моїх футболістів. Я втратив 11 гравців за останній рік. Деякі їх показали себе дуже добре в Англії, Іспанії, Греції».

У зимове трансферне вікно Динамо із легіонерів поповнив 22-річний опорний півзахисник Решат Рамадані. За нього кияни заплатили Шкендії 250 тисяч євро. Також до команди з оренди у Словані повернувся 24-річний венесуельський нападник Ерік Рамірес.

Фахівець наголосив на тому, що в такій складній ситуації намагається активно впроваджувати до команди молодих футболістів.


«Я роблю те, що вмію найкраще, підтягнув до першої команди 7-8 молодих гравців. Багато працював із ними на тренуваннях. Вони ще не готові бути у стартовому складі, але троє вже грають у команді.


Луческу зізнається, що фінансовий стан Динамо та інших клубів чемпіонату України наразі непростий.


«Ми маємо пережити це без шкоди для іміджу на міжнародному рівні і навіть усередині країни. В Динамо не так багато грошей. Шахтар ще має фінанси. Вони привозять українців, які грали у Західній Європі. Їм вдалося вийти до 1/8 фіналу Ліги Європи», – розповів Луческу виданню Sport Total FM.


Зазначимо, що Динамо після 17 зіграних матчів посідає четверте місце у чемпіонаті України. Від лідера Шахтаря підопічні Луческу відстають на шість балів («гірники» провели на один поєдинок менше).

Схоже, готує відхід. Допоможе Боже!
Це не новина, приходять гравці слабші резервістів, останнім придбанням рівня ротації був ВІтіньо.
І далеко не війна цьому причиною. З селекційним відділом найжорстокішим чином треба було розібратися ще до війни. Не можуть люди в Динамо Киів працювати з такою віддачею, це сором!