16 березня 2023 19:06
1

"Мені вдалося дійти до кінця змагань": Луческу заявив, що він "виграв" Лігу чемпіонів із "Шахтарем"

Наставника київського Динамо Мірча Луческу було включено англійським виданням FourFourTwo до рейтингу найкращих тренерів в історії, які ніколи не вигравали Лігу чемпіонів.


В ефірі Sport Total FM Мірча Луческу пояснив, що виграти Лігу чемпіонів із командами зі Східної Європи дуже складно.


Луческу проаналізував свій шлях у єврокубках і заявив, що понад 100 зіграних матчів у Лізі чемпіонів показують, що він мав хороші результати проти команд із менш сильних чемпіонатів.


«Лігу чемпіонів щороку виграє лише один тренер, і взагалі команди зі Східної Європи, які доходять до чвертьфіналу, начебто виграли трофей, враховуючи різницю у вартості гравців, силі відповідний чемпіонат, відповідна країна складно із командою зі Східної Європи».

За словами Луческу, вихід його команд не з топ-5 європейських чемпіонатів до чвертьфіналу Ліги чемпіонів можна вважати грандіозним успіхом.


«Для мене важливим є той факт, що я зіграв більше 120 матчів у Лізі чемпіонів, і щоразу, коли ми виступали досить добре, в єврокубках, це означає, що незалежно від того, яку команду я тренував у Східній Європі, мені вдалося дійти до кінця змагань із досить добрими результатами».

Румунський фахівець додав, що на досягнення високих цілей дуже впливає бюджет клубів, який менший у східноєвропейських командах. Тому їх важче змагатися з клубами з топ-5 європейських чемпіонатів.


«Між сходом та заходом велика фінансова прірва. Бюджет команди у Східній Європі – це місячний заробіток зіркового гравця на Заході. Він досягнув цього рівня. Це нормально, повні стадіони, інтерес високий, реклама, телебачення, все, що обертається навколо футболу, все це впливає на результати команд», – заявив Луческу.


77-річний румунський тренер у Лізі чемпіонів провів 152 матчі на чолі:


Інтера (2 матчі),

Галатасарая (32 матчі),

Бешикташа (6 матчів),

Шахтаря (88 матчів),


київського Динамо (21 матч).

З якими здобув 59 перемог, 36 разів зіграли внічию та 57 разів його команди зазнали поразки.

З Галатасараєм та Шахтарем Луческу по разу виходив до чвертьфіналу Ліги чемпіонів і двічі потрапляв до 1/8 фіналу з «гірниками».

Скільки виграв - програв з Динамо?