7 березня 2023 23:56
5

Георгій ЦИТАIШВІЛІ: "Ні – російському закону"

Орендований у «Динамо» вінгер «Леха» Георгій Цітаішвілі відреагував на ухвалення парламентом Грузії у першому читанні законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу».

«Ні» - російському закону», - написав Цітаішвілі в інстаграмі. Це хештег протестів в Грузії.


Закон про «іноагентів» викликав у Тбілісі масові акції протесту. Протестувальники називають закон «російським» і таким, що створює загрозу для євроінтеграції країни. Вони закликають перешкоджати його прийняттю. Учасники акції під будівлею парламенту розгортали прапори Євросоюзу та скандували «Ні» - російському закону».


Аналогічний закон діє в Росії, він здатен обмежити свободу неурядових організацій та ЗМІ, оголосивши їх «агентами іноземного впливу».



А ще такий закон є в Сша та в Китаї, але то таке це інше)
Сховати
Artem, США та Китай В ЄС???
Сховати
dynamic1927, а яка різниця? чому єс співпрацює з цими країнами і наращює єкспорт, і іх якось не тригерить цей закон у них. А коли Грузія захотіла прийняти цей закон, одразу почалися проблеми і закон назвали проросійським. В Україні теж планували цей закон ввести, цей закон повна дічь, но чому одним можно його приймати а іншим ні?
Сховати
Artem, тому що США та Китай не претендують на вступ до ЄС, а Грузія претендує! А на рахунок України - планувати і прийняти - дві ВЕЛИЧЕЗНІ різниці!
Artem, ну що там? Нема що сказати?