7 березня 2023 09:34
2

"Коноплянка – типовий ледар": польська преса розгромила хавбека напередодні виклику до збірної України

Євген Коноплянка є розчаруванням для Краковії. Так вважають польські ЗМІ, аналізуючи його виступи у чемпіонаті Польщі протягом останнього року.


Євген Коноплянка у лютому 2022 року переходив до Краковії як зірка європейського футболу, проте за рік у складі команди абсолютно не зміг показати свій клас. Видання Weszlo опублікувало великий матеріал щодо Коноплянки, в якому розібрало гру українця.

Автори статті згадують, як неодноразово Коноплянка виключався із боротьби у матчах чемпіонату Польщі, що призводило до проблем для Краковії.

«47 хвилина матчу проти Пяста. Коноплянка програв боротьбу після вкидання ауту та втратив м'яч. Він почав люто махати руками, вимагаючи свиснути фол. Суддя не звертає уваги на його вимоги та не зупиняє гру. У цій атаці Краковія пропустила і зрештою програла поєдинок»


Щось подібне було й у матчі із Короною. Тоді пасивність Коноплянки також спричинила поразку команди.

«Коноплянка на краю штрафного майданчика безглуздо збиває суперника з ніг. Знову розмахування руками, знов претензії на весь світ, знов пропущений гол, знов поразка Краковії. Після цієї дії Яцек Зелінськи прибрав його з поля, повідомив про його травму і не взяв на матч із Легією до Варшави».

Журналісти зазначають, що все ж таки якусь мінімальну користь команді українець приніс (28 матчів, три голи, два асисти), проте це зовсім не тягне на статус одного з найоплачуваніших футболістів команди.

«Проблема у тому, що Коноплянка іноді віддає, іноді забирає. Він як коробка цукерок Фореста Гампа - ніколи не знаєш, що отримаєш, коли поставиш його на полі. Досить дорога коробка цукерок. Коноплянка на полі дає та забирає».


Продовжуючи розбір гри Коноплянки, фахівці зазначають, що він лише двічі за сезон робив спринт зі швидкістю понад 30 км/год. В одному з матчів із Пястом він взагалі примудрився не зробити жодного спринту за 51 хвилину. А в команді він перебуває на останньому місці по спринтах.

Автори наголошують, що у Коноплянки слабка оборонна статистика.

оборонні дуелі/90 хвилин – 2,95;
повернення м'яча/90 хв – 3,98.


«Коноплянка та цілеспрямованість – рука об руку не йдуть. Щодо бігу, то українець – типовий ледар. Коли він отримує м'яч, то загострює гру, але ви можете дозволити собі тримати на полі когось, хто активний тільки в нападі? Він робить малий внесок у гру, а моментів у нього менше очікуваного».

Автори підбивають підсумок, що Краковія може почуватися обдуреною. Перед тим, як продовжувати контракт із Коноплянкою на покращених умовах, керівництво клубу цікавилося, чи достатньо він мотивований продовжувати грати у футбол на високому рівні?

У результаті клуб отримав гравця, який не викладається на полі. Хоча автори й наголошують, що Коноплянка пішов на зниження зарплати задля того, щоби продовжити грати.

«І якщо він не дбає про гроші, респект йому. Проблема в тому, що, дивлячись на його ставлення, ми не можемо сказати, чи він піклується про щось».

Зазначимо, що Коноплянку викликали Руслана Ротаня до складу національної збірної України вперше з березня 2021 року на матч проти Англії в рамках кваліфікації на Євро-2024, який відбудеться 26 березня.
Професійність в.о. головного тренера просто зашкалює. Зробили із збірної лавочку для своїх друзів.
Хапнемо мінімум 3 з конобанкою у складі