3 лютого 2023 12:34

"Динамо" U-19 знову переграло "Зорю" в контрольному матчі

У п'ятницю, 3 лютого, юнацька команда "Динамо" провела черговий спаринг у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині. Сьогоднішнім суперником підопічних Ігоря Костюка вдруге стала луганська "Зоря" U19.


Матч відбувся на центральному полі спорткомплексу Mardan і пройшов під пильним наглядом президента "Динамо" Ігоря Суркіса, тренерського штабу першої команди "Динамо" та наставника юнацької збірної України U17 Юрія Мороза на трибунах.

Перша зустріч команд тиждень тому видалася результативною та завершилася з мінімальною перевагою "біло-синіх" у рахунку - 3:2. Сьогодні суперники також продемонстрували безкомпромісну та непоступливу гру, яка супроводжувалася великою кількістю боротьби та зіткнень, незважаючи на товариський статус матчу.

Динамівцям вдалося вийти вперед вже в дебюті гри - на 5-й хвилині Ігор Горбач прострілив із правого флангу, Навін Малиш набіг до центру штрафного та точно замкнув передачу. А невдовзі сам Горбач мав шанс відзначитися, завдавши небезпечного удару по воротах "Зорі", однак голкіпер луганчан В'ячеслав Суркіс зреагував на постріл і перевів м'яч на кутовий.

Луганці відповіли ударом Осипенка, з яким впорався Авраменко, зафіксувавши м'яч у руках. Пізніше Малиш міг оформити дубль, гостро пробивши з меж штрафного, проте цей удар заблокував захисник "Зорі".

Завершився перший тайм ще одним моментом, який створили динамівці: Слесар відібрав м'яч у центрі поля, здійснив рейд до чужого штрафного та відпасував на Горбача, проте Ігор завдав удару повз ворота.

Після повернення команд на поле з роздягалень "Динамо" знову притиснуло суперників до воріт - небезпечно пробивали Слесар і Малиш, який замикав простріл Гусєва з правого флангу. Але "Зоря", після серії проведених замін, поступово вирівняла гру та почала розвивати атаки великими силами.

Наприкінці матчу перевага знову була на боці динамівців, проте "біло-синім" не вдалося втілити цілий ряд створених моментів у забитий м'яч. На 83-й хвилині штанга воріт "Зорі" не дозволила "Динамо" збільшити рахунок, ставши на заваді удару Слесаря, який завершував швидку вертикальну атаку з лівого флангу. Невдовзі головою пробивав Гусєв - ігровий снаряд пройшов над поперечиною. А до удару Грохольського після пасу Бенедюка, який успішно поборовся за м'яч, був готовий воротар "Зорі".

У підсумку - мінімальна перемога "Динамо" в бойовому спарингу. Наступний контрольний матч підопічних Ігоря Костюка планується на 5 лютого. Динамівські юнаки зіграють зі збірною Киргизстану U20.

Контрольний матч

"Динамо" U19 – "Зоря" U19 – 1:0 (1:0)

"Динамо" U19: Авраменко (Погорілий, 46), Гусєв, Балаба, Єременко, Бенедюк (К), Малиш, Маткевич, Василець (Янчишин, 71), Бойченюк (Грохольський, 71; Василець, 88), Слесар (Горбач, 88), Горбач (Зоренко, 46).

"Зоря" U19 (стартовий склад): Суркіс, Руденко, Захарченко, Коробов, Скочеляс, Іщенко, Осипенко, Білий, Калин, Пашко, Пономаренко. На заміни виходили: Шевченко, Лобко, Кузик, Кузьменко, Задорожний.

Гол: Малиш (5).

Попереджений: Слесар (39).

Фото - ФК "Динамо"