1 лютого 2023 09:07

Захисник "Спортінга" перейшов до "Тоттенхема"

23-річний іспанський правий захисник Педро Порро під завісу зимового трансферного вікна перейшов із лісабонського "Спортінга" в англійський "Тоттенгем". На умовах оренди до кінця сезону з подальшим обов'язковим викупом, повідомляє офіційний сайт лондонського клубу, який уже вручив Педро ігрову футболку з 23-м номером.


Порро починав свою кар'єру в "Райо Вальєкано" та "Жироні", після чого підписав контракт із "Манчестер Сіті", однак за ігровою практикою на високому рівні майже одразу був відданий в оренду "Вальядоліду", звідки, на умовах дворічної орендної угоди, перебрався до лісабонського "Спортінга". У липні 2022 року португальський клуб викупив іспанського захисника, який зробив свій внесок у чемпіонство "біло-зелених" і два виграних Кубка португальської ліги. У розіграші Ліги чемпіонів поточного сезону Педро у складі "Спортінга" зіграв обидва матчі з "Тоттенгемом".


Загалом у "Спортингу" Порро зіграв 98 матчів у всіх турнірах, забивши 12 голів. Педро був включений до "команди року" в Португалії за підсумками минулого і позаминулого сезонів, кілька разів ставав найкращим захисником місяця в Прімейрі. За молодіжну збірну Іспанії правий захисник провів 7 матчів, у березні 2021 року Порро дебютував у національній збірній Іспанії в матчі проти Грузії, а також був у складі команди, що стала віце-чемпіоном Ліги націй УЄФА 2021 року.