28 січня 2023 12:30
1

"Динамо" U-19 здобуло перемогу в результативному спарингу зі "Зорею"

У суботу, 28 січня, юнацька команда «Динамо» провела другий спаринг у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині. Суперником підопічних Ігоря Костюка стали юнаки луганської «Зорі». Гра відбулася на центральному полі спорткомплексу Mardan, де щоденно тренуються та проводять матчі футболісти основної команди «Динамо».


Динамівці швидко відкрили рахунок у зустрічі – Філатов вдало відгукнувся на подачу з кутового та головою пробив точно по воротах. Але луганці швидко відігралися – це Пономаренко реалізував пенальті.

Загалом, гра проходила у жвавому темпі, моменти виникали біля обох воріт. У середині тайму «біло-сині» знову вийшли вперед. Після подачі з кутового та удару по воротах Суркіс перевів м’яча в поперечину, але Горбач першим встигнув на добивання та головою спрямував кулю до сітки. Але перед самою перервою суперник вдруге зрівняв рахунок. Пашко пішов у пресинг, коли динамівці розігрували удар від воріт, відібрав м’яча на правому фланзі й сам же розстріляв ближній кут.

Із початком другого тайму команди продовжили демонструвати відкритий футбол, почергово створюючи небезпеку біля обох воріт. Супермомент створив Лобко – вийшовши віч-на-віч із Погорілим, але не зміг переграти нашого голкіпера. Загалом, у другому таймі динамівці володіли ініціативою, створювали багато моментів. Грохольський пробивав по воротах, але Суркіс урятував, ще в одному епізоді міг забивати Кремчанін, але голкіпер «Зорі» самовіддано кинувся в ноги та ліквідував загрозу ціною зіткнення.

Утім, підопічним Ігоря Костюка все ж вдалося забити третій гол. Після розіграшу кутового пішла атака другим темпом, і після навісу до штрафного майданчику Зоренко головою за високою траєкторією перекинув воротаря, поціливши в дальню дев’ятку.

До завершення гри «біло-сині» могли забивати ще – Кремчанін скинув на Зоренка, той розстрілював воротар, але Суркіс урятував, зірвавши оплески трибун.

У підсумку, 3:2 – перша перемога динамівських юнаків на тренувальному зборі. Свій наступний спаринг «біло-сині» зіграють 31 січня із юнаками німецького клубу «Вільмерсдорф».

Контрольний матч

«Динамо» U19 – «Зоря» U19 – 3:2

«Динамо»: Авраменко (Погорілий, 46), Балаба (Сизонюк, 31), Філатов (Балаба, 61), Бенедюк, Гусєв (Слесар, 61), Малиш, Маткевич (Котуха, 61), Слесар (Грохольський, 31), Янчишин (Кремчанін, 31), Василець (Бойченюк, 31), Горбач (Зоренко, 46).

«Зоря» (стартовий склад): Суркіс, Руденко (Кузьменко, 63), Коробов, Захарченко, Іщенко, Осипенко (Задорожний, 73), Білий (Кузик, 56), Калин (Шевченко, 56), Пашко, Мариновський (Скочеляс, 72), Пономаренко (Лобко, 56).

Голи: Філатов (3), Горбач (30), Зоренко (78) – Пономаренко (10, з пенальті), Пашко (45).


Фото - ФК «Динамо»

Динамо 2005, підсилене декількома більш сташими гравцями, виграло у Динамо 2006. Але це далось не так і легко. І не дивно. 2006 - надзвичайно талановиті гравці.