10 січня 2023 19:30
1

"Шовковський з Гусєвим навчатимуться у Луческу тренерському мистецтву": Суркіс – про повернення легенди до "Динамо"

Президент Динамо Ігор Суркіс ексклюзивно для Fanday.net розкрив подробиці укладання контракту з легендою клубу – Олександром Шовковським.


Олександр Шовковський повернувся до Динамо, обійнявши посаду помічника Мірчі Луческу. Редактор Fanday.net поговорив із Ігорем Суркісом про повернення до клубу легендарного динамівця.

Ми підпишемо із Шовковським контракт до липня 2024 року, як і у Луческу.
– Ігоре Михайловичу, розкажіть, кому прийшла ідея запросити Олександра Шовковського до Динамо?

– З огляду на те, що Вукоєвич залишив Динамо за сімейними обставинами, постало питання, що потрібно посилити тренерський штаб помічником для Мірчі Луческу. Містер дав добро на запрошення легенди нашого клубу Олександра Шовковського. Я був дуже радий. Після чого зателефонував Олександру і запропонував йому роботу в київському Динамо. Він погодився. З 12 січня він розпочинає свої обов'язки.

– Які обов'язки будуть у Шовковського у Динамо?

- Він буде помічником Мірчі Луческу. Раніше у нас працювали старі зірки, а тепер дві молоді – це Олег Гусєв та Олександр Шовковський. Я дуже радий, що вони знову з'єдналися. Ці хлопці багато зробили для Динамо. З їхніми іменами пов'язані славні перемоги нашого клубу. Тепер вони навчатимуться у Луческу тренерському мистецтву.

– Ви дуже тепло відгукуєтесь про Олега Гусєва та Олександра Шовковського. Як вважаєте, у майбутньому з них може вийде тандем головних тренерів Динамо?

– Поки що я це питання навіть не розглядаю. Динамо має головного тренера, якому я повністю довіряю. Що стосується майбутнього, то все залежатиме від їхньої роботи і як вони розвиватимуться та бачитимуть футбол. Хто б міг подумати, що Ребров буде головним тренером Динамо, коли він був помічником у Блохіна. Після відходу Блохіна Ребров був тимчасово виконувачем обов'язків головного тренера, але за п'ять проведених ігор показав, що у нього добре розвинене футбольне мислення і прогресивно бачить сучасний футбол. Тому ми уклали з ним трирічний контракт, і він двічі здобув чемпіонство.

– На який термін розраховано контракт із Шовковським?

– Ми підпишемо з Олександром контракт до липня 2024 року, як і з Луческу. Нехай працює. Його угода абсолютно не залежатиме від того, скільки працюватиме Містер у Динамо. Сашко – молодий хлопець і має бути перспективу у тренерській кар'єрі.

Чим швидше призначать головного тренера, тим спокійнішим буде для збірної України, щоб її не штормило, як це було протягом останніх двох років.
- У Шовковського вже закінчився контракт із УАФ?

– Наскільки мені відомо, у нього закінчився контракт із УАФ, і він забрав звідти трудову книжку. Але якщо в майбутньому йому надійде пропозиція від збірної України бути там помічником головного тренера, то ми не заперечуватимемо, щоб він поєднував посади. Він зі мною обговорював цей момент, і я його запевнив, що не буду проти. Ми готові надавати для головної збірної країни все, що потрібно.
У нас один,до цих пір учіцца державою керувати,а динамівські серця будуть у цигана,добавити нічого.