3 грудня 2022 23:33
2

"Я правильно зробив". Ващук пояснив, навіщо він перейшов до "Спартака" з "Динамо" та чому повернувся до Києва

Колишній захисник київського Динамо Владислав Ващук поділився спогадами про перехід до московського Спартака, який вважався непримиренним суперником біло-синіх у союзні часи.


Наприкінці 2002 року Ващук зі скандалом залишив Динамо і перейшов до Спартака. За словами Ващука, він не шкодує, що свого часу став гравцем московської команди.

«Динамо я був не потрібен, і я мав лише одну пропозицію – від Спартака. Я ніколи не шкодував про це рішення, отже, мало статися. Це було дуже важке рішення, але я розумів, що це правильне рішення на той момент».

У Спартаку Ващук відіграв лише рік, після чого повернувся до України. Спочатку він став гравцем одеського Чорноморця, а 2005 року підписав контракт із київським Динамо.

«Я хотів грати у футбол, мені надійшов дзвінок від президента Динамо і я ухвалив рішення про повернення. У цей момент я не думав про реакцію фанатів київської команди. У «Динамо» мене всі підтримали: гравці, головний тренер команди Анатолій Дем'яненко», – сказав Ващук в інтерв'ю виданню «Лівий Берег».

Ващук виступав за Динамо з 1993 по 2003 рік. Потім він перейшов до непримиренного суперника киян на той час московського Спартака. 2005 року транзитом через Чорноморець він повернувся до рідного клубу, щоб остаточно залишити його у 2008 році. Також Ващук виступав за ФК Львів та Волинь.
Віддай гроші Гусєву, іуда!
Є люди з принципами, а є ващуки...
Ну був такий футбольор в Динамо... забули!