3 жовтня 2022 14:09
1

"Має якість замінити Шапаренка". Вацко - про перспективи Лонвейка в "Динамо"

Коментатор Віктор Вацко в ефірі «Вацко on air» поділився враження про дебют півзахисника «Динамо» Джастіна Лонвейка.


– Приїхав футболіст. Кажуть, що він лівий вінгер або «десятка». Я, чесно кажучи, дивився нарізки Лонвейка за «Віборг», ну не вразив він як лівий вінгер. Нічого там особливого і надзвичайного в цьому футболістові на цій позиції немає. Я вважаю, що Кабаєв сильніший на цій позиції. Якщо легіонер поступається українському футболісту у цій якості або він однаковий із ним, то немає сенсу брати цього легіонера.

Але потім з’ясувалося, що Лонвейк грав на позиції вінгера у «Віборгу» вимушено. І ось в час міжнародної паузи ті футболісти, які не роз’їхалися збірними і залишилися в розташуванні команди Мірчі Луческу, мали спаринг з юніорською командою «Динамо». Лонвейк вийшов і зіграв на позиції центрального півзахисника. Він сказав, що позиція восьмого номера для нього натуральна, звичайна. Це його рідна позиція.

У цьому контрольному поєдинку Лонвейк відіграв дуже здорово. Він звернув на себе увагу всіх, в тому числі відповідальних за якісь рішення в «Динамо». І далі у тренувальному процесі Лонвейк також справляє дуже хороше враження саме як центральний півзахисник. Він якісний з м’ячем, динамічний, розумний футболіст. Він дуже добре підлаштовується під партнерів, з ним комфортно грати.

Зараз на Лонвейка в «Динамо» дивляться як на футболіста, який має якість замінити Миколу Шапаренка, який зараз у Бельгії відновлюється після операції і травми хрестоподібних зв’язок коліна. Видно, що це футболіст, який має школу. Лонвейк пройшов школу ПСВ, яка є однією з найкращих академій європейського футболу. І насправді по його діях це видно. Школа ПСВ – це школа ПСВ.


Фото - ФК "Динамо"

Сам же говорив, що Лонвейк буде конкурувати з Кабаєвим, а тепер перевзувається - "Але потім з’ясувалося, що Лонвейк грав на позиції вінгера у «Віборгу» вимушено"
"Зараз на Лонвейка в «Динамо» дивляться як на футболіста, який має якість замінити Миколу Шапаренка" - а може його одразу брали, як гравця центра поля???