30 вересня 2022 14:19

Піке, Альба та Бускетс мають отримати від "Барси" близько 200 млн євро на трьох до літа 2024-го. Клуб хоче позбутися Жерара та Жорді взимку

«Барселона» хоче, щоб Жерар Піке та Жорді Альба пішли з клубу взимку.

У серпні президент «Барселони» Жоан Лапорта зустрівся з Піке та Серджі Бускетсом, щоб попросити про допомогу. Незважаючи на активацію економічних важелів, каталонський клуб, як і раніше, мав проблеми з дотриманням правил фінансового фейр-плей.


У зв'язку з цим Лапорта попросив Піке і Бускетса, найвищих гравців команди, адаптувати зарплати до нинішніх реалій клубу. Гравці були готові допомогти "Барсі". Із ними навіть домовилися про підписання нових контрактів. Лапорт був дуже задоволений результатами переговорів.


Однак через кілька днів, коли «Барса» мала укласти нові контракти з Піке та Бускетсом на обумовлених умовах, представники футболістів відмовилися це робити. Внаслідок цього «Барселоні» довелося продати П'єра-Емерика Обамеянга.


Лапорта був дуже роздратований і розчарований, оскільки протягом наступних півтора року «Барса» має виплатити Піке, Бускетсу та Жорді Альбе близько 200 млн. євро на трьох. У зв'язку з цим президент «Барси» націлений на те, щоб позбавитися цих гравців у найближчі місяці, пише Diario Sport.

У випадку з Бускетсом це буде неможливо, оскільки термін його контракту спливає 30 червня 2023 року. Півзахисник має намір піти з "Барси" на правах вільного агента.


Від Піке та Альби, контракти яких розраховані до літа 2024 року, клуб всіма силами постарається позбутися взимку, проте президент «Барси» та інші керівники клубу розуміють, що це дуже складне завдання.