26 вересня 2022 13:12
2

"Перший гол: Вівчаренко хотів зберегти м'яч. Другий гол: Сирота хотів зберегти м'яч". Вацко назвав причини поразки збірної України U-21 від Словаччини

Журналіст Віктор Вацко назвав причину поразки збірної України U-21 у матчі проти Словаччини у матчі плей-офф за вихід на ЄВРО-2023.


- Головний мінус цієї команди Ротаня – це оборона. І ми зараз говоримо про стиль гри і чому наша збірна у матчі зі Словаччиною стала заручником цього стилю. Перший пропущений м'яч: Вівчаренко під тиском суперника намагається зберегти м'яч. Він робить передачу на Батагова до штрафного майданчика, там на випередження грає словак, і Батагов б'є його по нозі. Це фол та пенальті. Знову ж таки - Вівчаренко намагався зберегти м'яч у грі. Вибий він чи хтось інший м'яч на трибуни, нічого цього не сталося б. З іншого боку, вибий би м'яч на трибуни, і не було б цього Ротань-стайл.

Другий гол: Сирота намагається зберегти м'яч. Словак у боротьбі штовхає нашого захисника, відбирає м'яч, входить до штрафного майданчика, обіграє Батагова та забиває. Так, там був стовідсотковий фол на Сироті. Але акцент не на цьому, а на тому, що він міг вибити м'яч на трибуни і гола не було б. Водночас не можна критикувати команду за її бажання грати у футбол, за бажання дорожити м'ячем. Але через це ми постраждали. Контролювати м'яч у сучасному футболі – це добре. Але чи можна програвати боротьбу на полі? Словаки виграли 56% єдиноборств.

Яка ж ця вікторія жалюгідна у намаганнях облити брудом динамівців!
Сховати
Признає, шо на Сироті був 100%-й фол, але ж все рівно ліпить горбатого.