24 вересня 2022 18:38
2

Олександр ПЕТРАКОВ: "Вірменія потрапила під каток. Під наш каток"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков відповів на запитання журналістів після перемоги над Вірменією.


– Пане Петраков, які ви зробите висновки після цієї гри перед майбутньою грою зі Шотландією?

– Футбол буває дуже жорстоким. Я був у такому положенні 21-го вересня, в якому зараз є тренер Вірменії та їхня команда. Тому я хочу зараз підтримати тренера. Знаєте, є такий вираз: «Вони потрапили під каток». Під наш каток.


– Які ваші враження від гри Ігнатенка?

– Я не люблю виділяти якогось одного гравця. Футбол – це командний вид спорту. Гол – це завжди чиясь помилка в грі, але я вам покажу, що це такий ланцюг помилок. Тому знаєте, виділяти когось не треба. Минулу гру програли, зараз Вірменія у відчаї. Треба виділяти всю команду. Рухаємося далі.


– Чи можна очікувати такий самий склад на гру зі Шотландією? Адже кажуть, що переможний склад не змінюють.

– Хитро, ти в шотландській збірній працюєш? (Сміється). Я такий тренер, я завжди ризикую. Який буде склад – я ще подумаю. Я не боюся критики, в мене така посада. Для мене ця критика була важка на початку, але зараз я все розумію. По складу не скажу.


– Чи здивовані ви результатом?

–Я не здивований. Дуже добре, коли була така болюча поразка і хлопці все зрозуміли, все виконували. Я їм дуже вдячний. Ця перемога – чисто хлопців. Мені як тренеру дуже приємно, що вони не опустили руки. Я їм дуже дякую, молодці!


Хочу ще раз наголосити – у мене в збірній немає основних гравців, у нас один колектив. Не може бути у збірній першого та другого складу. Цього немає, щоб ви це розуміли. Тут інша атмосфера і конкуренція, ніж в клубах. Вийшли хлопці, не відвели, хоча було тяжко. Є багато хлопців, які не мають ігрової практики у своїх клубах, але я їх заспокоїв і довірив. Ми всі в грі й хочемо реваншу, а як воно вийде – це спорт. Але ми хочемо обіграти Шотландію. Зробимо все можливе, щоб «відмазатися».


Дуже дякую Вірменії за те, як нас тут прийняли. Дуже дякую за прийом і бажаю Вірменії, щоб у вас не було війни.

знову обіграли команду 3-4 кошику і одразу стільки пафосу...
Сьогодні була висока реалізація, але "каток" це надто дзвінко, особливо після нікчемного першого тайму..