23 вересня 2022 16:02
4

Олександр ПЕТРАКОВ: "Просив клуби дати нам зіграти два матчі у листопаді, але вони відмовили. Тому наступний збір буде у березні"

Прес-конференція головного тренера збірної України Олександра Петракова перед матчем із Вірменією.


- Відсутність Зінченка вплинула на гру із Шотландією?


- Так, це лідер нашої збiрної. Нам його не вистачало. Але це футбольне життя. Він мені зателефонував і сказав, що його травмовано. Був дуже розчарований. Але ми маємо ким його замінити. Хоча ми не можемо розраховувати на 5 основних гравців. Для нас це багато. Тож шанс отримають інші футболісти.


- Вірменія не була солідарною з Україною щодо війни з Росією, а зараз у нас почалася війна. Українці виявлятимуть солідарність до Вірменії?


– У нашій країні дуже критична ситуація. Але коли йде війна, це дуже погано. Гинуть люди з обох боків. Ми проти війни. Люди повинні жити у мирі та злагоді. Все має вирішуватись за столом переговорів. Політики ніколи не страждають, а простi люди страждають. Ми за те, щоби не було війни.


- Що не вийшло у матчі із Шотландією?


– У нас не так багато виконавців. Коли немає 3-4 виконавців, нам тяжко грати. Хлопці, які вийшли, намагалися, але ще не готові грати на такому рівні. Не можу казати, що нам не пощастило. Суперник нас переграв у бажанні. У Лізі націй право на помилку мають усі. Це футбол.


- Що думаєте про збірну Вірменію?


– Я дивився дуже багато матчів за участю Вірменії. У вас добрий тренер. Ви граєте на домашньому стадіоні, а ми вдома не можемо грати. Шанси оцінюю 50 на 50.


- Чи готовий зіграти Миколенко?


- Кадрова ситуація у команді хороша. У нас 24 гравці. Приїхав Сарапій. Миколенко здоровий. Його нічого не турбує. Усі здорові, все добре.


- Чому довикликали Сарапія?


– У нас 8 жовтих карток. А наступний матч із Шотландією. Нам потрібні очки. Тренер має думати наперед.


- Чи заплановано якийсь збір на листопад? Може, проведете матч із Іраном?

– Це вирішує УАФ. Я просив усі клуби, щоб вони дозволили нам зіграти два матчі 16 та 20 листопада. Вони погодилися, а потім відмовилися, тож збору в листопаді не буде. Наступний збір буде вже у березні.

Сподіваємось вже без тебе
Хватить вже ті клуби смикати. То там йому грати хочеться, повинні відпускати, то тут йому відпусти. Вся Європа на вихідних грала тури в чемпіонаті, і тільки в нас не було, до збірних бо треба раніше приїхати. Вічно нам за місяці підготовчі збори якісь придумують стискаючи все і вся. А то на словах ми розповідаємо яка ми Європа, а на ділі крутимо фігню всяку.