20 вересня 2022 14:15
1

Як ЄС ставить на місце загравшихся "любителей русского мира" у Будапешті

Український державний та громадський діяч Георгій Тука у своєму Facebook висловився про позицію влади Угорщини щодо санкцій щодо Росії.


Доброго ранку, наша люба Україна!


Цікаві події відбуваються в навколиншьому світі!


Угорщина.


Вже не один раз (небезпідставно) я зазначав: націоналістичний проросійсьуий уряд цих "йобіків" може привести країну до виключення з ЄС.


Поїхали. Єврокомісія готує рішення щодо продовження санкцій проти Росії. В цей момент на євросцену вилазить "йобік" і гучно заявляє:


- Я підтримаю продовження, якщо будуть зняті санкції з трьох російських олігархів! І, взагалі, я вважаю недоцільним продовження санкційного тиску на Москву.
Миттєва реакція Кремля: рот Кремля Пєсков заявив, що Москва вітає "суверенну позицію" Угорщини в Європейському Союзі!


І от, 15 вересня Європарламент проголосував за документ, в якому йдеться, що Угорщина перетворилася на «гібридний режим виборчої автократії» під керівництвом націоналістичного уряду Орбана і що своїм підривом демократичних цінностей блоку Угорщина опинилася поза спільнотою демократій. "Йобікі" почали огризатись: досить санкцій, які розкручують інфляцію в ЄС!


Всі російськи "експерти" висміювали цю ухвалу Європарламенту: "Это - пустое политическое заявление! Решения Европарламента не несут никаких обязательств! Это - политическая трескотня, и не более того!".


Дійсно, ухвали Європарламенту не мають зобов"язуючого характеру. Дійсно, вони мають виключно політичне значення.


Але! В змагання з "йобіками" включилась... Єврокоміссія! Цей виконавчий орган Європейського союзу закликав скоротити фінансування Угорщини в 7,5 мільярдів євро через занепокоєння щодо корупції і відступу від демократії.


Хлоп! І вся "суверенна позиція" проросійських "йобіків" миттєво захлопнулась: уряд Угорщини оголосив, що готовий найближчими тижнями внести до Парламенту низку законопроектів, на яких наполягає Єврокоміссія.


Ось так, просто та ефективно, ЄС ставить на місце загравшихся "любителей русского мира" у Будапешті".

Вигнати нах цих йобіків із ЄС! Уйобщина підтримує русню у всьому.