11 вересня 2022 19:00
1

"Динамо" – "Львів" 1:0. Звіт про матч. Безвиграшна серія перервана

Після п'яти поразок поспіль "Динамо" у 4-му турі Прем'єр-ліги на "Арені Львів" приймало місцевий "Львів".

З огляду на зростаючу кількість травмованих у стартовому складі киян відбулися деякі вимушені зміни. Так місце у воротах зайняв Бойко, на позиції Шапаренка вийшов Шепелєв.

Також порівняно з останнім матчем із "Фенербахче" оновилися фланги захисту. Праворуч замість Кендзери з'явився Тимчик, а ліворуч – Вівчаренко. Пару центрбеків склали Забарний і Бурда, що повернувся в основу.

Початок зустрічі вийшов небагатим на події. Львів'яни з перших хвилин окопалися на своїй половині поля, вишикувавши на підступах до свого штрафного майданчика своєрідний "автобус". Динамівці ж, у свою чергу, володіли м'ячем і намагалися розхитати оборону суперника, але та збоїв не давала.


Першого небезпечного моменту у матчі довелося чекати 15 хвилин. Бурда підключився до атаки "біло-синіх" та ударом головою замикав навіс від лицьової лінії. Удар Микити вийшов непоганим, проте все ж таки неточним. М'яч пролетів над поперечиною.


Кияни продовжили шукати слабке мiсце у захисних редутах "Львова" і знайшли його на 32-й хвилині. Одна з нечисленних спроб команди Дулуба піти вперед привела до утворення вільних зон, чим і скористалися "біло-сині", провівши разючий контрвипад.


Динамівці перехопили м'яч у центрі поля, Сидорчук передачею знайшов Гармаша, який переадресував м'яч на Циганкова. Віктор прострілив із правого флангу, а Буяльський у дотик замкнув. На перерву команди пішли з рахунком 1:0 на користь "Динамо".


Враховуючи, що відсиджуватися на своїй половині поля для "Львова" вже не було сенсу, другий тайм мав стати цікавішим, ніж перший. І справді, гра помітно пожвавiшала, проте на кількості моментів це не позначилося. Їх, як і раніше, практично не було. А ось кількість єдиноборств та фолiв зросла.

На 60-й хвилині Луческу провів подвійну заміну. Караваєв вийшов замість Тимчика, а Дубінчак замінив Вівчаренка. Трохи пізніше Шепелєв поступився місцем на полі Андрієвському. Тим часом подвоювати перевагу динамівців у рахунку міг Кабаєв. Новачок "біло-синіх" класно пробив під поперечину, але Ільющенков у стрибку перевів м'яч на кутовий.

Той самий Кабаєв на 82-й хвилині знову погрожував воротам "Львова", і знову кіпер гостей впорався з дальнiм пострілом від динамівця. Проте забивати другий м'яч для перемоги "Динамо" не знадобилося. Команда Луческу перериває програшну серію та набирає перші три очки у сезоні.

С 1964 года ожидал и наконец дождался "содержательной" игры любимой команды.
Ну что сказать, профессионалы.