10 вересня 2022 18:35

"Динамо" - "Львів" 1:1. Першість U-19. Звіт про матч

У рамках 4-го туру чемпіонату серед юнацьких команд київське «Динамо» приймало на полі клубної бази у Віті-Литовській «Львів».


Команди підходили до очного поєдинку, маючи діаметрально протилежні результати на старті сезону. У «Динамо» було три перемоги, у львів’ян – дві поразки (перший тур «муніципали» пропускали). Тож не дивно, що на правах господарів та очевидних фаворитів «біло-сині» з перших же хвилин заволоділи ініціативою.

От тільки відкрити рахунок вдалося супернику. На 14-й хвилині Малиш порушив правила у власному штрафному майданчику й арбітр призначив пенальті, який вдало реалізував Квас, розвівши м’яч та Авраменка по різних кутах – 0:1.

Засмучуватися «біло-сині» не збиралися, оскільки попереду був майже весь матч для виправлення ситуації, і продовжили тиснути на ворота львів’ян. Хороший момент мав Саленко, який потужно пробивав із лінії штрафного майданчика, однак голкіпер перевів на кутовий, згодом Янчишин та Горбач не влучили в рамку воріт, а ще в одному епізоді воротар упорався з підступним ударом Маткевича в кут.

У підсумку, на перерву команди пішли за мінімальної переваги львів’ян, які окрім забитого пенальті нічого не створили за перший тайм.

Із поновленням гри динамівці, отримавши настанови від тренерського штаб, з новими силами продовжили шукати щастя біля воріт суперника. І на 58-й хвилині таки зрівняли рахунок. «Біло-сині» швидко розіграли штрафний у центрі поля, Кремчанін виконав навіс із лівого флангу, і Слесар головою пробив точно під поперечину – 1:1.

Здавалося, що психологічна перевага мала бути на боці «Динамо», натомість підопічні Ігоря Костюка до завершення зустрічі, що проходила під рясним дощем, особливих моментів і не створили, аби вирвати перемогу. У той же час гості цілком могли й забити ще один раз, цього разу з гри, але автор гола Квас дивом не влучив по м’ячу, перебуваючи в кількох метрах від воріт та замикаючи передачу партнера.

У підсумку, матч завершився результативною нічиєю – 1:1. «Динамо» продовжує перебувати серед лідерів у турнірній таблиці, але поступається «Руху» та «Шахтарю» за додатковими показниками.

Чемпіонат U19. 4-й тур

«Динамо» – «Львів» – 1:1 (0:1)

10.09.2022. Віта-Литовська, НТБ «Динамо»

«Динамо»: Авраменко – Бенедюк, Балаба, Сизонюк, Котуха (Василець, 87) – Саленко (Слесар, 54), Малиш, Янчишин (Грохольський, 67; Дзень, 87), Кремчанін, Маткевич (Гусєв, 54) – Горбач.

«Львів»: Ольховий, Шандра, Міхавко, Танчак, Бідзінський, Лянскоронський (Мудрий, 46), Панчишин (Кицун, 73), Мендрук, Вишинський (Матківський, 59), Михайлів (Пінчук, 89), Квас.

Голи: Слесар (58) – Квас (14, з пенальті).

Попереджені: Малиш (45+1) – Вишинський (56), Панчишин (77), Матківський (81).


Фото - ФК "Динамо"