2 вересня 2022 15:48

"Зоря" - "Динамо" 1:6. Першість U-19. Звіт про гру

У п'ятницю, 2 вересня, у рамках третього туру чемпіонату юнацьких команд київське «Динамо» зіграло із луганською «Зорею». Незважаючи на виїзний статус поєдинку для нашої команди, гра пройшла на заміській клубній базі «біло-синіх» у Віті-Литовській.


Перед стартом сезону велика група вихованців ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського 2006 року народження на чолі з тренером Олексієм Дроценком перейшли до луганської команди на правах оренди, тому цей поєдинок очікувався з особливим інтересом.


Утім, початок гри, за якою з трибун спостерігав президент клубу Ігор Суркіс та тренерський штаб першої команди, пройшов за очевидної переваги «Динамо». Царенко головою пробив неточно, удар Маткевича з лінії штрафного майданчика був заблокований, а у Яцика м'яч звалився з ноги після удару зі штрафного. Нарешті, на 18-й хвилині «біло-сині» відкрили рахунок у матчі – Маткевич, отримавши передачу у штрафному майданчику, обвідним ударом пробив точно в кут.


Продовжуючи вести гру, незабаром підопічні Ігоря Костюка подвоїли рахунок. Горбач отримав м'яч, не поскупився та віддав передачу на Яцика, який пробив у лівий кут воріт – 0:2.


Забезпечивши собі комфортну перевагу, динамівці заспокоїли темп гри. Зокрема, Горбач та Маткевич кілька разів пробивали по воротах, але їхнім ударам не вистачало точності. Зрештою, до перерви рахунок більше не змінювався.


За схожим сценарієм, з тотальною перевагою «біло-синіх», пройшов і другий тайм. Суркіс упорався з ударом Маткевича, Філатов не зміг влучним ударом замкнути подачу з кутового, ще в одному випадку Суркісу довелося вступати у гру після гарматного удару Яцика зі штрафного.


І знову після серії невикористаних моментів динамівцям таки вдалося забити. Царенко увірвався до штрафного майданчика, віддав зручну передачу на Горбача, якому залишалося не схибити по воротах – 0:3.


Варто віддати належне номінальним господарям, котрі намагалися знайти момент для голу престижу. В одному з епізодів Ігнатенко помилився, намагаючись вибити м'яча, але голкіпера підстрахував Боль. «Біло-сині» же забили ще – дубль оформив центральний півзахисник Яцик, який увірвався до штрафного майданчика і, обхитривши захисника, пробив у дальній кут – 0:4.


Луганчани все ж таки досягли свого та «розмочили» рахунок, коли Лобко замкнув простріл Білого, але Яцик у цей день був нестримний, оформивши хет-трик у матчі. А остаточний рахунок у матчі встановив Горбач, який змістився у штрафному майданчику та потужним ударом змусив у черговий раз капітулювати голкіпера – 1:6.


У підсумку, упевнена перемога «Динамо», яке зі стовідсотковим показником та різницею м’ячів 12:2 очолює турнірну таблицю чемпіонату юнацьких команд.


Чемпіонат юнацьких команд. 3-й тур


«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – 1:6


02.09.2022. Віта-Литовська, НТБ «Динамо»


«Зоря»: Суркіс, Коробов, Захарченко (Токар, 61), Руденко (Кузьменко, 78), Дикий, Іщенко, Долбнєв (Осипенко, 61), Білий (Чубов, 87), Кузик (Лобко, 61), Пашко, Калин.


«Динамо»: Ігнатенко, Бенедюк, Боль, Філатов, Котуха, Малиш, Яцик (Янчишин, 75), Царенко (Саленко, 75), Кремчанін (Слесар, 84), Маткевич (Гусєв, 60), Горбач (Зоренко, 84).


Голи: Лобко (70) – Маткевич (18), Яцик (26, 68, 72), Горбач (63, 78).


Попереджений: Іщенко (41).