1 вересня 2022 12:01
2

Продаж Циганкова – сьогодні чи ніколи

1 вересня – останній день, коли трансферне вікно в Європі не закрите на шпінгалет. Сьогодні по суті вирішиться доля лідера Динамо Віктора Циганкова.


За інформацією ТаТоТаке, на столі у Ігоря Суркіса – як мінімум одна конкретна пропозиція. Космічних сум бути не може: гравець не фейєрив у Лізі чемпіонів, йому не 18, він не завжди виходить в основному складі збірної… Але саме сьогодні президенту Динамо треба ухвалити найважливіше стратегічне рішення.


Варіант А:
продати гравця, без якого команда майже безпорадна в атаці, і поставити під великий сумнів завоювання чемпіонства та, відповідно, подальші гонорари у ЛЧ.


Варіант Б: утримати Циганкова і втратити на ньому близько 10 млн (хоча transfermarkt оцінює гравця у 25, і ІМС очевидно з ним згоден), але гіпотетично виграти 40 млн вже через рік. Хоча це й не точно.


Що стосується потенційних покупців… За нашою інформацією, Севілья пропонувала ДК за Циганкова 5-6 млн відразу і високий відсоток від наступного продажу потім.

Мабуть, Суркіс пішов у відмову, оскільки вчора червоно-білі підписали за 12 млн. іншого правого вінгера - Аднана Янузая із Сосьєдаду. Тож цього сезону позиція закрита.


Проте, якщо сьогодні Ігор Суркіс не ухвалить рішення про продаж, йому залишиться діяти за «сценарієм Ярмоленка» - пропонувати Циганкову продовжити контракт із Динамо. Імовірність добровільної згоди – вкрай низька.


За інформацією ТаТоТаке, Севілья готова за півроку підписати з Віктором попередній контракт, згідно з яким влітку 2023-го він переїде до Іспанії безкоштовно.


Історія в дусі Мончі. І одного разу все те саме він проробляв з іншим топовим вінгером УПЛ - Євгеном Коноплянкою. Від подальшого переходу в Шальке Севілья отримала 12,5 млн. євро.

Циганков дограє контракт ,а за рік піде з ДК безклштовно. Інше питання, що перейти він реально зможе в посередній досить клуб,якщо цей рік не покаже якісний футбол .
Суркіси вже були в подібній ситуації з Ярмоленком та Евертоном. Тоді вони відмовились, зараз результат, думаю, буде такий же.

Без Циганкова виграти чемпіонат буде дуже тяжко. Такого рівня гравців в ЧУ більше немає.