23 серпня 2022 23:54

"Бенфіка" – "Динамо" 3:0. Звіт про матч. Прощання з Лігою чемпіонів

Після поразки в першому матчі раунду плей-офф Ліги чемпіонів з рахунком 0:2 на "Динамо" чекала друга дуель з "Бенфікою" на "Ештадіу да Луш".

Перед грою в Лісабоні кияни зіштовхнулися із серйозними кадровими проблемами. Зокрема через травми вибули зi складу Попов та Циганков. І якщо втрату Дениса вдалося компенсувати Сиротi, то відсутність другого значно знижувала атакуючий потенціал команди. Також у заявку на матч не потрапив Андрієвський.


На самому початку зустрічі Рафа Сілва вбіг у штрафний майданчик киян, обігрався з Нересом і з кількох метрів спробував вразити ближній кут воріт Бущана, але схибив. Трохи згодом небезпечно бив головою Отаменді – кіпер "біло-синіх" у стрибку відбив м'яч на кутовий.


Лісабонці продовжили кружляти у володінь динамівців, яким залишалося лише відбиватися від атак господарів та намагатися перейти на половину поля суперника за рахунок довгих передач. Втім, якихось успіхів попереду кияни не мали.

А ось "Бенфіка" створила ще кілька моментів. Після удару Грімальдо зі штрафного м'яч пройшов поряд зі стiйкою, а потім Бущан зреагував на удар Нереса у падінні через себе.

На 27-й хвилині "орлам" все ж таки вдалося реалізувати свою ігрову перевагу в гол. Після розіграшу лісабонцами кутового Нерес навісив дальню стiйку, де Отаменді виграв верхову боротьбу у Бєсєдіна і головою переправив м'яч у сітку.


За п'ять хвилин до кінця першого тайму рахунок став 2:0 на користь "Бенфіки". Сирота, віддаючи передачу назад, викотив м'яч якраз на хід Рафi Сілві, який сповна скористався таким подарунком і не залишив шансів Бущану.


Після цього кияни відверто розсипалися та на 42-й хвилині пропустили втретє. Лісабонці організували разючу контратаку, завершену Нересом. Бразилець із меж штрафного ефектним обвідним ударом вразив дальній кут воріт Бущана.


Незважаючи на те, що другий тайм ставав, по суті, формальністю, Мірча Луческу після перерви вирiшив не випускати динамівську молодь, щоб та набиралася досвіду гри в єврокубках.


На 65-й хвилині тренерський штаб "Динамо" таки провів подвійну заміну. Дубінчак вийшов замість Вівчаренка, а Бєсєдін поступився місцем на полі Ванату. Матч тим часом, враховуючи рахунок на табло, набував більше товариського характеру.

"Динамо" не мало навіть примарних шансів хоча б на гол престижу, а "Бенфіка" забивати ще не так вже й хотіла, хоча моменти біля воріт Бущана час від часу створювала. Так на 79-й хвилині кіпер киян відбив удар низом від Гонсалвеша, потім Жоау Маріу не зумів замкнути простріл на дальню стiйку, а Фернандес з воротарської лінії пробив прямо в Бущана. Кияни зазнають поразки в Лісабоні та вирушають у груповий етап Ліги Європи.