22 серпня 2022 19:37
1

"На порушення наших прав реагуватимемо відповідним чином". Щербачов - про можливі санкції 1+1 від Прем'єр-ліги

Тендер єдиного телепулу УПЛ виграла Setanta. Однак сьогодні Медіа-група 1+1 заявила, що транслюватиме матчі Динамо, Дніпра-1, Зорі та Металіста в УПЛ. ФК Рух, зважаючи на все, має намір транслюватися на клубному Ютуб-каналі.


Щоб розібратися в цьому, редактор Fanday.net звернувся до Степана Щербачова.

Більшість контрактів із клубами 10-річні

– Сьогодні медіагрупа 1+1 заявила, що транслюватиме матчі Динамо, Дніпра-1, Зорі та Металіста в УПЛ. Тендер єдиного телепулу виграла Setanta. У зв'язку з цим постає питання: чи не боїтеся ви санкцій з боку УПЛ та Setanta?

– Ми є телевізійними партнерами футбольних клубів, маємо з ними довгострокові контракти, що діють, і вже понад 10 років займаємося трансляціями. До нас не може бути жодних претензій, бо нічого не порушуємо. А ось за порушення наших прав реагуватимемо відповідним чином.

– Які докази надали чотири клуби, що мають права на трансляції, щоб їх передати?

– Як я сказав, між 1+1 media та футбольними клубами вже є чинні багаторічні договори. Щодо деталей їхніх взаємин із Лігою краще звернутися безпосередньо до учасників процесу. Ми є медійними партнерами, які насамперед виробляють контент і ставлять його в ефір.

– Чи підписали ці чотири клуби контракти зараз, чи хтось мав діючий? На який термін розраховано контракти?

– Це комерційна таємниця, але контракти підписувалися у різні роки, бо з клубами ми починали працювати у різний час. Більшість контрактів є 10-річними.

- Чи правда, що сума оплати клубам від 1+1 становитиме по 600 тисяч доларів на сезон?

– Умови співробітництва, зокрема фінансові, є комерційною таємницею. Однак хочу наголосити, що цього сезону ми показуємо матчі абсолютно безкоштовно. Наше основне завдання – щоб у цей складний час, якнайбільше вболівальників безкоштовно, без додаткових витрат та складнощів, змогли подивитися матчі.

Тому вони транслюються на безоплатній основі на всіх майданчиках 1+1 media – на загальнонаціональних телеканалах 2+2 та УНІАН, на партнерській ОТТ-платформі Київстар ТБ та на YouTube-каналах – FootballHub та Профутбол Digital. Для того, щоб любителі футболу з усього світу могли мати можливість дивитися поєдинки та вболівати за улюблені клуби. Весь продакшн матчів забезпечує ресурс 1+1 media.

Профутбол? Ми думаємо про це, але рішення ще не ухвалено

– ФК Рух також відмовився від пропозиції Setanta, але й 1+1 не підписав контракт. Чи велися переговори із ФК Рух (Львів)? Якщо ні, то чому?

– Ми були б раді цій співпраці, щоб забезпечити доступ глядачів до більшої кількості матчів. Проте ми знаємо позицію ФК Рух та поважаємо її. Вікно наших спільних можливостей залишилося відчиненим.

– Хто із коментаторів буде задіяний на матчах УПЛ?

– Це будуть відомі глядачам коментатори – Ігор Циганик, Володимир Звєрєв, Олександр Новак, Олександр Золотогорський. Також плануємо залучати і експертів – футболістів, які допомагатимуть коментаторам висвітлювати нюанси гри.

– Чи плануються післяматчеві та передматчеві студії?

– Обов'язково плануються обговорення та студії. Зокрема, на діджитал-проектах 1+1 media – FootballHub та Профутбол Digital. Колеги традиційно створюватимуть додатковий контент, цікавий уболівальникам.

– Чи буде відновлено легендарну програму Профутбол?

– Ми думаємо про це, але рішення ще не ухвалено. Чи буде це програма Профутбол чи якийсь інший проект, стане відомо згодом.
Иногда задаешся мыслью, зачем это все? Если даже война не заставила их стать людьми, значит они никогда ими не станут. Надеюсь хоть с поколениями это все изменится, и пропадут эти "кучмастары" и ко которые три раза резали провода моего провайдера чтобы навязать свои услуги. Сплошная ложь и манипуляция. Какие 10-летние контракты? Не нужно людей за дебилов считать. Хотя наверно такие мы и есть раз терпим это все, да и еще за их благосостояние воюем.