11 серпня 2022 16:50
1

Михайло МУДРИК: "Були пропозиції від "Баєра", "Юве" та "Брентфорда", але ми з керівництвом "Шахтаря" вирішили, щоб я залишився"

Вінгер «Шахтаря» Михайло Мудрик розказав Tribuna.com, чому залишився в донецькому клубі.


«Були реальні пропозиції від «Баєра», «Ювентуса» та «Брентфорда» (на момент розмови - прим.). Але ми сіли з керівництвом клубу, поспілкувалися і вирішили, що на даний час буде краще, щоб я залишився.

Не люблю загадувати наперед, бо ніколи не знаєш, як складеться майбутнє. Сам час покаже, коли потрібно йти. Футболіст не повинен виходити на поле з думками, які наслідки будуть від його помилок і яка відповідальність лежить на ньому. Якщо виходиш з цими думками, то буде дуже важко грати.

Коли був Де Дзербі, то він неодноразово давав шанс мені та Жорі (Судакову - прим.). Ми показували, що можемо грати в основному складі. Пам’ятаю матч з «Десною» та «Чорноморцем», коли ми разом вийшли в основі. Я вважаю, що ми виправдовували його довіру. І вже тоді показували, що готові конкурувати та бути гравцями першого складу.

Далеко за прикладом не треба ходити. Візьмемо «Аякс» - клуб виховує своїх гравців, а потім продає за великі гроші. І таким молодим складом вони досягали хороших результатів. Можна використати їхній досвід і спробувати грати своїми вихованцями.

Можливо, стратегія клубу десь зміниться і буде ставка на своїх вихованців – їм будуть давати грати, вселяти впевненість, щоб вони прогресували та показували результат, а потім продавати. Спочатку вкладаєш сили та терпіння, а потім можна заробити мільйони з їхнього продажу», - сказав Мудрик.
Дурень