10 серпня 2022 00:10
1

"Штурм" – "Динамо" 1:2. Звіт про матч. Австрійський бар'єр пройдено, далі - португальський

Після мінімальної перемоги "Динамо" над "Штурмом" у Лодзі в першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів кияни приїхали на гру у відповідь в австрійський Грац.


Порівняно з минулим поєдинком у стартовому складі динамівців відбулося дві зміни. Циганков, що відновився після пошкодження, вийшов на позиції правого вінгера замість Караваєва, а в парі з Забарним у центрі оборони з'явився Сирота, тоді як Попова не виявилося навіть у заявці.


Підопічні Луческу могли виходити вперед уже на початку зустрічі. Циганков отримав передачу на хід на правому фланзі і виконав передачу від лицьової лінії Шапаренко, проте Миколу підвела точність, і м'яч пролетів над поперечиною.


"Штурм" теж не дрімав і організував кілька пожежонебезпечних епізодів біля воріт "Динамо". Щоправда, у першому випадку "постарався" Сирота, який дав незручний пас на Бущана - йому довелося зупиняти м'яч чи не на стрічці, а в другому кіпер "біло-синіх" завдяки неймовірній реакції відбив украй складний удар Хірлендера.


На 27-й хвилині австрійці повели у рахунку. Хейлунн скористався закиданням у штрафний майданчик і з кута воротарського переграв Бущана. Сирота, що стелився в підкаті, заблокувати удар форварда "Штурма" не зміг.


Гарна нагода забити у відповідь була у Буяльського. Віталій на дальній штанзі намагався головою замкнути скидання від Циганкова, але змусити капітулювати вартового воріт господарів у динамівця, на жаль, не вийшло. А у кiнцiвці першого тайму киян врятував Бущан, перевівши на корнер удар у дальній кут.


Після перерви "Динамо" стало діяти обережніше, віддаючи перевагу володінню м'ячем. Темп гри помітно впав. Обидві команди воліли не ризикувати з огляду на високу ціну помилки, яка могла коштувати виходу до наступного раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.


До 62-ї хвилини суперники завдали трьох ударів по воротам. У "Динамо" після розіграшу штрафного на пильність перевірив воротаря Циганков, а у "Штурму" Бущана неприємними ударами потурбували Амаду та Хорват.


Далі Луческу вирішив провести подвійну заміну. Замість Кендзьори у гру вступив Караваєв, а Дубінчак поступився місцем на полі Вівчаренку. Втім, ні той, ні інший на тягучий перебіг гри особливо не вплинули.


Пізніше замість Бєсєдіна вийшов Ванат, а на 82-й хвилині Шепелєва замінив Гармаш. Денис міг стати джокером, але у компенсований час після навісу з кутового головою пробив у перекладину. Матч перейшов до овертайму.


Незважаючи на невисокий темп гри динамівцям все ж таки вдалося зрівняти рахунок на 97-й хвилині. Циганков виконав ідеальний закид у штрафний за спини захисникам на Вівчаренка, який обробив м'яч і пробив якраз між ніг воротареві "Штурму". 1:1.


Наприкінці першого екстра-тайму завдання виходячи до наступного раунду Ліги для "Динамо" ще більше полегшив Саркарія. Нападник австрійців отримав другу жовту картку і залишив свою команду в меншості на наступні 15 хвилин.

На 112-й хвилині кияни скористалися чисельною перевагою та вийшли вперед. Циганков у штрафному майданчику отримав передачу від Буяльського та ударом низом вразив дальній кут воріт "Штурма". Таким чином динамівці у двох матчах обіграли австрійців і тепер зіграють у раунді плей-офф Ліги чемпіонів із "Бенфікою" за вихід до групового етапу турніру.

В нынешних условиях результаты Динамо - это подвиг.